Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Világjátékok - Két versenyrekord, két újabb magyar arany

A 4x50 méteres akadályúszásban a magyar női és a férfi staféta is aranyérmes lett a vízi- és életmentő versenyen az egyesült államokbeli Birminghamben zajló 11. Világjátékok harmadik versenynapján.

Ugyanebben a sportágban női 200 méteres akadályúszásban Jakabos Zsuzsanna negyedik lett - a Világjátékok magyar sajtócsapatának tájékoztatása szerint.
 
A beszámolóból kiderül, hogy a női csapat századmásodpercre ugyanannyit úszott, mint a lengyel váltó, így a dobogó tetejére a magyarok és a lengyelek is felállhattak. A férfiak döntőjében viszont a magyarok magabiztos győzelmet arattak, megelőzve az olaszokat és a japánokat. A nők 1:49.05, a férfiak pedig 1:34.91 perc alatt teljesítették a távot, mindkét időeredmény Világjátékok-rekord.
 
A női váltóban Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn és Ugrai Panna, a férfi stafétában pedig Szabó Szebasztián, Gyárfás Bence, Takács Krisztián, Balog Gábor és Giczi Mátyás kapott helyet.
 
Jakabos Zsuzsanna egyéni csúcsot úszott 200 méter akadályon.
"Az egyéni rekordnak külön örülök. A két döntő közötti fél óra elég volt a regenerálódásra, a váltóval meg megvalósítottuk azt, amiért ide repültünk" - nyilatkozott az eredményhirdetés után.
 
A férfi váltó tagjai biztosak voltak abban, hogy ezt a döntőt csak valamilyen rekorddal lehet megnyerni.
 
"Világjátékok-csúcs lett a vége, és nagyon örülök, hogy ehhez a győzelemhez hozzá tudtam segíteni a stafétát. Ráadásul a világcsúcstól mindössze egy tizedre voltunk" - összegzett Szabó Szebasztián.
 
A görkorcsolyázóknál a női 10 ezer méteres pontszerző versenyben Gardi Dominika 10. lett, a szumósoknál az open kategóriában Szilágyi Erik az első körben, míg Kerstner Róbert a másodikban búcsúzott. Véget ért a drónosok versenye is, itt Rontó Roland a 16. helyen zárt.
 
A Világjátékokon - három nap után - a magyarok az éremtáblázat ötödik helyén állnak hat arannyal, négy ezüsttel és négy bronzzal. A birminghami eseményen Magyarországot 59 sportoló képviseli 17 sportágban.
 
MTI-hír
Kép: a 4x50 méteres akadályúszásban a magyar férfi váltó aranyérmes lett (Fotó: Freschli József)
(2022.07.11.)