Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13



A MAGYAR FÓRUM FELTETTE KÉRDÉSEIT A KORMÁNYINFÓN

Szerkesztőségünk kérdései a július 13-ai Kormányinfón:
 
1. Az EU már a nukleáris energiát is elfogadott energia-előállítási módnak tartja. Viszont a nukleáris energiához nukleáris fűtőelemekre van szükség, amelyeket eddig Ukrajnán keresztül szállítottak hazánkba, amire viszont jelenleg nincs mód. Talált már a magyar kormány új szállítási vonalat, vonalakat? 
1./a. Az erdélyi magyar nyelvű sajtó szerint Szijjártó Péter miniszter úr nemrég Bulgáriát és Romániát nevezte meg lehetséges útvonalnak. Ez akkor kacsa?
 
2. Az európai uniós tagországok pénzügyminisztereinek tanácsa keddi brüsszeli ülésén egymilliárd euró összegű pénzügyi támogatást hagyott jóvá Ukrajnának.
Van –e ennek a támogatásnak bármilyen előfeltétele?
Vagyunk-e olyan helyzetben, mint az unió tagjai, illetve hatással vagyunk –e arra, hogy legalább valami engedményt tegyen viszonzásul Kijev az őshonos kisebbséggel kapcsolatban? Hiszen felháborító korlátozásokról tudunk. 2020 óta a hivatalos ügyintézés csak ukránul történhet a szomszédos országban, 2021 januárjától pedig az ukrán nyelvű kiszolgálás is kötelező. Az államnyelvi törvény be nem tartását ráadásul idén nyártól pénzbírsággal szankcionálják.
 
3.Az új magyar jogállamisági jelentés zöldpárti szerzője, Sargentini utódja, a gyermekvédelmi törvény kapcsán Magyarország uniós szavazati jogának felfüggesztését kérte. Bizonyára miniszter úr is halotta, hogy Clemenceau-t érzelmileg a magyar menye iránti utálat vezérelte Trianon idején. Tud-e arról, hogy a jelentéstevő asszonynak van-e esetleg magyar rokona, és ez az oka, ami miatt hazánkat ilyen súlyosan meg kívánja büntetni? Vagy valami más áll a háttérben? Súgnak neki magyar civil szervezetek, vagy magától utál ennyire minket?
 
4.Tudjuk, hogy sokan visszaéltek a KATA-val. De sok embernek szüksége lenne rá, hogy megmaradjon, mert mi történik akkor, ha véletlenül 5-10 évente egyszer bejön egy céges megrendelés. Mikor szüntetik meg az évközi adómódosításokat?


 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai:
 
1.A paksi blokkok működése folyamatos és semmi sem veszélyezteti jelenleg. Az ön által felvetett hír nem hazugságon alapszik, mert ha szükség lesz rá, akkor keresünk alternatív útvonalat a fűtőanyagok számára.
 
2.A magyar diplomáciának sikerült elérnie, hogy Ukrajna úgy válhatott csak európai uniós tagjelölt országgá, hogy csak akkor válhat majd uniós tagállammá, ha a nemzetiségi, kisebbségi jogokat maradéktalanul tiszteletben tartja. Ennek az érvényesítését várjuk Ukrajnától még egy olyan időszakban is, mikor nem ez az ukrán állam legnagyobb problémája.
 
3.Nem tudok arról, hogy az illető képviselőasszonynak bármilyen magyar rokonsága lenne. Úgy tűnik, hogy a magyargyűlölete enélkül is kialakulhat. Ha például Donáth Anna nem küzdene olyan lelkesen a hazánknak járó pénzek visszatartásáért – sőt ma ennek megfelelő határozatot fogadott el a LIBE-bizottságban is –, sokkal jobbak lennének az esélyeink.
 
4. Akiknek van céges bevételük, de az kevés, és a bevételük többsége az lakossági számlázásból származik, önálló céget fognak alapítani. Ők a katás adózásra továbbra is jogosultak lesznek a magánszemélyektől kapott bevételek esetén.
 
m.a.
 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (b-j) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án. MTI/Kovács Tamás