Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


ERŐSÖDŐ MIGRÁCIÓS NYOMÁS A DÉLI HATÁRON

Szombaton meghaladta az illegális migránsokkal, illetve az őket segítő embercsempészekkel szemben folytatott rendőri intézkedések száma a tavalyi, egész éves adatokat.

Egyre nagyobb a migrációs nyomás a déli határszakaszon, hiszen 2022. január 1. és 2022. július 22. között már 123 851 alkalommal vontak eljárás alá illegális migránsokat, valamint az őket segítő embercsempészeket. 2021. január 1. és december 31. közötti időszakban ez a szám 123 516 volt.
 
Az intézkedések számának jelentős növekedése mellett megállapítható, hogy a határsértők fokozódó agressziójával is meg kell küzdeniük a szolgálatot teljesítőknek. A határvédők napi szinten találkoznak létrán átmászó, különböző tárgyakat dobáló – egyre gátlástalanabb – illegális migránsokkal, akik jellemzően rendőrségi, honvédségi járműveket, kamerákat rongálnak meg kövekkel, karókkal, fadarabokkal, tégladarabokkal. Feltűntek a déli határon a felfegyverkezett, illegális migránsbandák is, melyek új kihívások elé állítják a magyar határ védőit.
 
A magyar rendőrök a katonákkal, polgárőrökkel, fegyveres biztonsági őrökkel, külföldi társszervekkel közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy az országunkban élők biztonságban érezhessék magukat, és határozottan lépnek fel a jövőben is a jogsértőkkel szemben.
 
Forrás: police.hu
(2022.07.23.)