Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A fegyverropogás szinte mindennapossá vált Délvidéken, a Martonos melletti erdőben

Lövöldözés volt vasárnap hajnalban a Martonos melletti erdőben. Ez pedig már nem az első eset. Lackó Róbert, a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke szerint a migránsok egyre agresszívabbak, a fegyverropogás pedig szinte mindennapossá vált.

A szerb rendőrség már többször is begyűjtötte az erdőben bujkáló illegális bevándorlókat, de a migránsok utánpótlása folyamatos. Horgos és Martonos környékén jelenleg is mintegy másfél ezer bevándorló tartózkodik.
 
A migrációs nyomás Horgos és Martonos környékén is egyre nagyobb. Az illegális bevándorlók az erdős szakaszokon szoktak próbálkozni a határátlépéssel, és sajnos arról kell beszámolni, hogy egyre több migránsnak, illetve embercsempésznek van lőfegyvere. A helyeik beszámolója szerint az elmúlt napokban itt folyamatos volt a fegyverropogás.
 
A Martonoson élő Telek Imre is fültanúja volt az erdőben történt lövöldözéseknek.
 
„Reggelente hallok lövöldözést. A faluban most nem sokan vannak, valószínűleg az erdőben bujkálnak.”
Az egykori martonosi határőrség épületét és annak udvarát teljesen birtokukba vették a migránsok. Az udvar sátortáborrá alakult át.
 
Lackó Róbert, a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke szerint a migránsok egyre agresszívabbak. A fegyverropogás napi szintű, vasárnap hajnalban is lövöldözés volt Martonos környékén.
 
„A lövöldözés állandóan jelen van. Ez volt már Horgoson is. Találtunk fegyvereket eldobálva is a járásokon. Személyesen is láttam lőfegyvereket, pisztolyokról volt szó akkor, tele tárakkal. Martonoson a határ erdős részében folyamatos éjszakánként a lövöldözés, tehát fegyverropogásról beszélünk. A közvetlen közelben lakik egy család három kisgyerekkel, akikkel kapcsolatban vagyunk. Érdekes, hogy éjjel most nem volt, viszont hajnalban ismét komoly lövöldözés volt.”
 
Becslések szerint Horgoson jelenleg több mint ezer migráns tartózkodik, de Martonoson és környékén is mintegy 500 illegális bevándorló bujkálhat.
 
Forrás: pannonrtv.com
(2022.07.25.)