Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


BoJo még egyszer látni akarja Zelenszkijt

A brit kormány leköszönő vezetője, Boris Johnson azt tervezi, hogy Ukrajnába látogat, mielőtt végleg távozik miniszterelnöki posztjáról – jelentette vasárnap a Daily Express című napilap forrásokra hivatkozva.

“Ő [Johnson] érzi a felelősség terhét, hiszen ő volt [Zelenszkij elnök] legnagyobb támogatója. Nem mehet csak úgy el, míg nem győződött meg arról, hogy a világ mögötte áll. Ő [Johnson] reméli, hogy még találkozik vele [Zelenszkij], mielőtt távozik hivatalából” – mondta a lapnak egy forrás.
 
Júniusban Johnson újabb 1 milliárd font (1,2 milliárd dollár) értékű katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának. Csütörtökön vált ismertté, hogy az Egyesült Királyság azt tervezi, hogy a következő hetekben több tucat tüzérségi löveget, 1600 páncéltörő fegyvert, 50 ezer lőszert, ütegelhárító radarokat és több száz drónt küld Ukrajnának. Így a Kijevnek nyújtott londoni katonai segélyek teljes összege február vége óta elérte a 2,3 milliárd fontot (2,7 milliárd dollár).
 
Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én közölte, hogy a Donbassz köztársaságok vezetőinek kérésére különleges katonai művelet végrehajtásáról döntött. Az orosz vezető hangsúlyozta, hogy Moszkva nem tervezi ukrán területek megszállását, és megjegyezte, hogy a művelet célja Ukrajna nácimentesítése és demilitarizálása. Oroszország döntésére válaszul a Nyugat fokozatosan nagyszabású szankciókat kezdett bevezetni ellene. Ugyanakkor a nyugati államok elkezdték ellátni Kijevet fegyverekkel és haditechnikai eszközökkel, több milliárd dollár értékben.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.07.25.)