Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Délvidéki magyarok: a migránsok jócskán fel vannak szerelkezve hideg- és tűzfegyverrel

Nem sokat változtatott a keddi rendőrségi razzia a Horgos környéki migránshelyzeten - mondják a helyiek. A Bácska birtok területén most átmenetileg nyugalom van, de a közeli erdős szakaszokon továbbra is illegális bevándorlók csoportjai bujkálnak.

A kedd délelőtti rendőrségi akció során a hivatalos adatok szerint 120 migránst gyűjtöttek be a szerb hatóság speciális egységei, az illegális bevándorlókat buszokkal szállították el a Horgos melletti Bácska birtokról.
 
A razzia másnapján viszonylagos nyugalom volt a területen. A migránsok azonban továbbra is vannak. Egyesek a közeli bányatóban fürdenek, mások az bozótosban bujkálnak. A horgosiak szerint nem sokat segített a keddi rendőrségi akció.
 
Somogyi Ferenc: „Semmi változás sincs. Jönnek mennek a taxisok éjszaka, és mindet visszahordják, amit napközben elvisznek."
 
Ábrahám Ágoston a horgosi tanyavilágban él. A migránsok neki is rengeteg gondot okoznak, de semmit sem tud és mer tenni ellenük.
 
„Nem tudunk mit csinálni, és az őszintét megmondva, egy személynek egymagába nem nagyon van mersze odamenni hozzájuk. Ezt tudván, hogy most már jócskán fel vannak szerelkezve hideg- és tűzfegyverrel."
 
A férfi szerint a migránsok a magyar határőröket is megtámadják.
 
„A magyar határőrség szinte órahosszas küzdelemben van a migránsokkal szemben. Nekem őszibarack van a zónában fönt, és ők azt mondták, hogy a zöld őszibarackkal dobálták meg őket."
 
Migránsokból nem csak Horgoson, hanem Szabadkán is bőven akad. A városban található befogadóközpont hónapok óta kapacitáson felül működik. Az illegális bevándorlók már az udvaron felállított sátrakban sem férnek el. Becslések szerint Vajdaság északi részén több ezer migráns tartózkodik, akik folyamatosan próbálkoznak illegálisan átjutni az Európai Unió területére.
 
Forrás: pannonrtv.com
(2022.07.28.)