Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Tizenkét óra alatt több mint háromszáz migránst tartóztattak föl

A szolgálatot teljesítő rendőrök július 28-án 18 óra és július 29-én 6 óra közötti időszakban összesen 308 határsértőt tartóztattak fel és 127 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 9 esetben összesen 61 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Bácsalmás, Csikéria, Bácsszőlős és Katymár közigazgatási területén.
 
Csongrád-Csanád megyében a járőrök 15 esetben összesen 214 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Öttömös és Kiszombor közigazgatási területén.
 
Győr-Moson-Sopron megyében 1 alkalommal, Nagycenknél 1; Fejér megyében 1 esetben, Dunavecse külterületén 11; Vas megyében 1 esetben, Horvátzsidányban 4; és Pest megyében 1 esetben, Inárcsnál 17 fő határsértőt tartóztattak fel.
 
A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szír, iraki, szomáliai, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 
Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun 3, Csongrád-Csanád megyében 7 esetben a rendőrök összesen 127 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.
 
Magyarország területén az elmúlt 12 órában 4 esetben összesen 5 fő indult embercsempészés miatt büntetőeljárás.
 
Ásotthalom külterületén 2022. július 28-án 21 óra 40 perckor az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személyautót, amelyben két magyar férfi utazott, de rajtuk kívül a gépkocsi rakterében 20, magukat pakisztáni és indiai állampolgárnak valló férfi tartózkodott.
 
Dunavecse közigazgatási területén 2022. július 28-án 22 óra 30 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépkocsit, melyet egy 53 éves török férfi vezetett. A gépjármű utas- és csomagtérben 10 fő, magukat afgán állampolgárnak valló férfi tartózkodott.
 
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján 2022. július 29-én 1 óra 45 perckor az M5-ös autópályán, Inárcs közigazgatási területén, míg 2 óra 20 perckor Nagycenk külterületén intézkedtek az egyenruhások. Az első esetben egy francia honosságú kisteherautót állítottak meg a járőrök, de annak vezetője kiugrott a járműből és elszaladt, jelenleg keresik. A raktérben 17 fő külföldi tartózkodott, akik magukat pakisztáni és indiai állampolgárnak vallották.
 
A másik esetben egy román honosságú személygépkocsit vontak ellenőrzés alá a rendőrök, melyet egy 20 éves román állampolgárságú férfi vezetett.  A gépkocsiból a megállást követően több, ismeretlen állampolgárságú ember szállt ki és szaladt el, őket jelenleg is keresik.
 
Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.
 
Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
 
Forrás: police.hu
(2022.07.29.)