Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Bemutatkozott a norvég konzul: gyűlölöm az oroszokat, Skandináviából jöttem

Ez nem fajgyűlölet?

Az orosz külügyminisztérium elítélte a norvég konzul gyűlöletkeltő kirohanását, miután előkerült egy videó, amelyen egy orosz szálloda személyzetével vitatkozik.

“Az orosz külügyminisztérium most mérlegeli a lehetőségeket, hogyan reagáljon erre a felháborító gyűlöletkeltésre, nacionalizmusra és idegengyűlöletre” – írta szombaton Telegram-csatornáján Marija Zaharova szóvivő.
 
“Hacsak a norvég külügyminisztérium nem előz meg minket. Ez lenne a helyes lépés” – tette hozzá Zaharova, nyilvánvalóan azonnali reakciót várva Oslóból.
 
Zaharova a Mash orosz hírportál által közzétett videóra reagált, amelyen Elisabeth Ellingsen, az észak-oroszországi Murmanszk városában állomásozó norvég konzul látható, amint egy orosz szálloda személyzetével folytatott vita során durván viselkedik.
 
“Utálom az oroszokat” – mondja a nő angolul. “Tudja, én tiszta szobákhoz szoktam. Skandináviából jöttem, nem valami orosz nő vagyok”.
 
Az nem derült ki, hogy mikor készült a videó. A Mash szerint Ellingsen azért panaszkodott, mert azt mondták neki, hogy várjon, amíg elkészül a szobája.
 
“Ez kib@szott irritáló” – mondja a nő a recepción dolgozóknak egy káromkodással teli szónoklatban. “Egyszerűen mindent elb***sznak.”
 
“Ez a szálloda egy szégyen, és maguk általában véve [is] egy szégyen” – mondja a nő.
 
A Mash szerint az orosz rendőrség vizsgálja az esetet.
 
A norvég külügyminisztérium később közleményt adott az RT hírtelevíziónak, amelyben azt írta, hogy “mélységesen sajnálja ezt az incidenst”.
 
“A kifejezett érzelmek semmilyen módon nem tükrözik a norvég politikát vagy az Oroszországgal és az orosz emberekkel szembeni norvég hozzáállást” – írta Tuva Raanes Bogsnes kommunikációs igazgató. “Az incidenst a minisztérium a megfelelő csatornákon keresztül kezeli”.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.07.30.)