Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A PROGRESSZÍV LIBERÁLISOK ÉS A KOMMUNISTÁK PONTOSAN UGYANAZOK

2024-ben Európa Parlamenti választások lesznek az Unióban, míg Amerikában elnökválasztás lesz. Két évünk van felkészülni, induljunk el és győzzünk - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának dallasi helyszínén, a CPAC-en.
 
„Fantasztikus itt lenni Texasban, a nagyszerű Amerikai Egyesült Államok magányos csillag államában. Ha nem tévedek, a magányos csillag állam azt jelenti, hogy a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték itt, Amerikának ezen táján. Magyarország Európa magányos csillaga.”
 
Mi, magyarok a függetlenségért, a szabadságért és a szuverenitásért harcoltunk az elmúlt legalább 500 évben Harcoltunk a kereszténységért a közép- és újkorban. Harcoltunk a kereszténydemokráciáért a huszadik században, és ezt a harcot a mai napig folytatjuk – közölte Orbán Viktor.
 
Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren - jelentette ki a miniszterelnök.
Hozzátette: ha valakinek kétségei lennének afelől, hogy a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, csak kérdezzenek bennünket, magyarokat, mi mindkettővel harcoltunk már, és ők igenis ugyanazok.
 
Hangsúlyozta: "az értékeink, úgymint a nemzet, a keresztény gyökerek és a család lehetnek sikeresek a politikai harcmezőn", még ma is, amikor a politikai életet a liberális hegemónia uralja. Ezeket az értékeket sikeressé és fősodratúvá tették Magyarországon - vélekedett.
Úgy látja, a siker kulcsa, hogy százszázalékon harcolnak: "az igazat mondjuk és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket". Kiemelte: a mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről.
 
A magyarok voltak az elsők Európában, akik nemet mondtak az illegális migrációra és megállították az illegális migránsok invázióját. A magyar kormány úgy döntött, hogy kikéri az emberek véleményét arról, hogy akarnak-e illegális migrációt, vagy sem, és a népszavazáson a magyarok úgy döntöttek, hogy nem akarnak migrációt. Tehát nem akarnak a progresszívak szabályai szerint játszani - tette hozzá.
 
Magyarországon nem csak fizikai falat épített a kormány a határokon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is felhúztak, hogy megvédjék a gyermekeket az őket célzó genderideológiával szemben.
Kitért arra is, hogy a magyarok egy népszavazáson nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra. Magyarország történelme során soha korábban nem volt olyan népszavazás, ahol az emberek ilyen óriási többsége mondott nemet valamire - hangsúlyozta Orbán Viktor.
 
Beszédében jelezte azt is, hogy politikai filozófiája szerint a család az a hely, ahol a szülők átadják az értékeket a következő nemzedéknek. Ha megszűnnek a tradicionális családok, akkor semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól - vélekedett Orbán Viktor.
 
Hozzátette: ezért tavaly Magyarország a GDP több mint hat százalékát költötte családpolitikára.
 
Nem szabad félni attól, hogy kimondjuk ellenségeink nevét, mert ők sem lesznek irgalmasok. Soros György nevét említette, „egy egész hadsereg áll a szolgálatában: pénz, civil szervezetek, egyetemek, kutatóintézetek és a brüsszeli bürokrácia fele. Ezt a hadsereget arra használja, hogy akaratát rákényszerítse ellenfeleire, mint például ránk, magyarokra.”
 
Orbán Viktor végül a háborúra is kitért, hangsúlyozta, hogy Magyarország teljes mértékben szolidáris Ukrajnával. Véleménye szerint azonban a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, és egyben csökkenti a béke esélyét.
 
Orbán Viktor szerint a globalista vezetők stratégiája elhúzza a háborút, és amerikai-orosz tárgyalás nélkül nem lesz béke. Csak erős vezetők képesek a béke helyreállítására - tette hozzá. „Nagy szükségünk van az olyan erős vezetőkre, akik képesek egy békemegállapodást tető alá hozni. Egy erős vezetőjű Amerikára van szükség. A Nyugat jövője súlyos kérdéseket vet fel. A Nyugat önmagával harcol.”
 
A globalisták mind elmehetnek a pokolba, én Texasba jöttem - mondta a kormányfő. Fel kell vennünk a harcot, vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben.
 
Sajtóvisszhang:

„Az amerikai konzervatívok dicsérték Orbán Viktor kemény jobboldali álláspontját a migrációval és a genderrel kapcsolatban.”
(The Washington Post)
 
Forrás: MTI, magyarnemzet.hu, hirado.hu
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
(2022.08.04.)