Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


GENDER - A német családügyi miniszter lehetővé tenné az évi egyszeri szabad nemváltoztatást

Marco Buschmann igazságügyminiszter és a német szövetségi kormány családügyekért felelős zöldpárti tárcavezetője Lisa Paus genderes törvényjavaslattal rukkoltak elő a minap.

Az "önmeghatározásról szóló" törvényjavaslat lényege, hogy minden egyes német állampolgárnak lehetősége lenne módosítania saját bejegyzett nemét. Igaz, évente csak egyszer!
 
A javaslat értelmében annak a derék német honpolgárnak, aki egyik reggel ráébred, ő nem a számára kijelölt nem szerint éli életét, csak be kell majd sétálnia az anyakönyvi hivatalba és kérvényeznie a nemváltást.
 
Jelen állás szerint ilyesmire csak bírósági döntés után kerülhet sor, ha azonban elfogadják a törvényt, puszta adminisztrációs kellemetlenséggé válik az évi egyszeri nemváltás, ahogy a keresztnév megváltoztatása is. A nemváltás hivatalossá tételéhez még csak sebészeti vagy bármiféle egyéb orvosi beavatkozásra nem lesz szükség.
 
Az önmeghatározásról szóló törvény jobbá teszi a transzgender emberek életét és elismeri a diverzitásukat. A társadalom számos területen előrébb jár, mint a jogalkotást. Kormányként eldöntöttük, megteremtjük egy nyitott, sokszínű modern társadalom alapjait. - jelentette ki Paus.
 
Forrás: ma7.sk
(2022.08.06.)