Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Washingtonban dühösek, mert egy indiai hajó a szankcionált orosz olajterméket szállított az USA-ba

Washington megkereste Újdelhit kérdéseivel az állítólag Indiából az Egyesült Államokba szállított orosz olajtermékek miatt – jelentette szombaton a Reuters az Indiai Központi Bank kormányzóhelyettesére, Michael Patra-ra hivatkozva.
 
Patra szerint az amerikai pénzügyminisztérium arról tájékoztatta az ország hatóságait, hogy egy indiai hajó állítólag olajat vett fel egy orosz tartályhajóról a nyílt tengeren, és azt az ország nyugati partvidékén lévő Gudzsarát állam egyik kikötőjébe szállította, ahol az olajat feldolgozták, majd New Yorkba szállították.
 
“Szankciók vannak érvényben azokkal szemben, akik orosz olajat vásárolnak, és ezt az amerikai pénzügyminisztérium jelentette nekünk… Kiderült, hogy egy indiai hajó találkozott egy orosz tankerrel a tenger közepén, átvette az olajat a tenger közepén, eljutott egy gudzsaráti kikötőbe, ott feldolgozták, és párlatot készítettek belőle, amelyből valójában egyszer használatos műanyagot állítanak elő. A finomított terméket visszatették a hajóra, és az célállomás nélkül elindult. A tenger közepén megkapta a célállomást és New Yorkba ment” – mondta Patra egy Odishában tartott rendezvényen, amelyen az indiai függetlenség 75. évfordulóját ünnepelték.
 
A tisztviselő nem árulta el a szóban forgó hajó nevét, és más részleteket sem közölt az üggyel kapcsolatban, de azt mondta, hogy “a háború így működik, furcsa módokon működik”.
 
Az Egyesült Államok az év elején megtiltotta az orosz olaj és olajtermékek bevitelét az országba az ukrajnai helyzettel összefüggésben az Oroszország ellen irányuló szankciók részeként.
 
India tartózkodott a Moszkva elleni szankcióktól, és míg az idei évet megelőzően ritkán vásárolt orosz olajat, március óta megtízszerezte vásárlásait, kihasználva a Moszkva által kínált kedvezményt. A Bloomberg szerint Oroszország júniusban megelőzte Szaúd-Arábiát, mint a dél-ázsiai ország második legnagyobb szállítója és Irak után a második helyen áll.
 
Az USA újdelhi nagykövetsége a Reuters megkeresésére nem kommentálta Patra nyilatkozatát.
 
Forrás: oroshirek.hu
(2022.08.15.)