Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


NEM TUD LESZOKNI A LOPÁSRÓL

Jaj, hát megint fordítva ül a lovon a Gyurcsány elvtárs! Magát nem azért rühellik, mert puszta megjelenése és az egész politikai élete merénylet a jó erkölcs ellen. Nem. Azért rühellik, mert nem tudott győzni. Odatolakszik mindenhova, nagy pofával ígér fűt fát, s a végén lószar lesz, nem győzelem!

Felhagyott a Facebookon az Orbánt célzó, de a miniszterelnökig soha fel nem érő filippikái firkálásával. Jobb ötlete támadt. Kiegyezés.
 
Vett egy mély levegőt és ellopta Lengyel József egyik novellájának a címét, jól rosszul a mondanivalóját is megpróbálta lemásolni, de ahhoz ő, azért akárhogyis, de kevéske.
 
Nem azért, mintha Lengyel József politikai természetéről és pályájáról nem lenne meg a véleményem: mivel a Kossuth-díjig felmagasztalt író elvtárs a Nagy Októberi Szocialista Forradalom híve, Korvin Ottó és Sallai Imre jó barátja a KMP kommunisták magyarországi pártjának alapítója volt. A Tanácsköztársaság idején a Vörös Újság és az Ifjú Proletár szerkesztője. A kommün bukása után lelécelt. Ausztriában 1920-tól 27-ig pártmunkásként tevékenykedett, de az nem lehetett kóser meló, mert világnézeti válságba keverte Lengyel elvtársat. Világnézeti válsága miatt hol kilépett, aztán meg vissza, bele a kommunista pártba. Volt ő a Vörös Szakszervezeti Internacionálé munkatársa, de a Sarló és Kalapácsé is. 1930-ban Moszkvába költözött. 1932-ben kiadott könyvének előszavát Kun Béla írta. Moszkvai tartózkodása alatt letartóztatják, internálják, 1955-ben rehabilitálják, Budapestre jön, itt írja meg az Oldás és kötés c. novelláját, amiből Jancsó filmet csinál.
 
Ennek a címét lopta el Gyurcsány, ennek a műnek a mondanivalójával hamiskodik, mint egy rossz lókupec.
Nem véletlenül lopott ő.
Már hallom az érveit: gyerekek, megtaláltam a megoldást!
Lengyel József elvtárs megírta, Jancsó megrendezte, mi meg eljátsszuk! Gyerekek, ez qrva jó lesz, figyeljetek má! KIEGYEZÉS!
 
Üzeni a facén a bunkója. Hátha beveszik. Közben görénykedik picinyt az un. ballib. értelmiséggel, beszól nekik:  ne baszogassák már őt, ne kérjék rajta számon az erkölcsöt!És egyáltalán hagyjanak fel a kritizálásával, hogy lop, meg hazudik, meg iszik, mint a gödény!
Mert eddig is miattuk nem tudott győzni!
 
Jaj, hát megint fordítva ül a lovon a Gyurcsány elvtárs! Ez nincs így. Magát nem azért rühellik, mert puszta megjelenése és az egész politikai élete merénylet a jó erkölcs ellen. Nem. Azért rühellik, mert nem tudott győzni. Odatolakszik mindenhova, nagy pofával ígér fűt fát, s a végén lószar lesz, nem győzelem!
 
czyla