Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Átadták a négycsillagos Hungarikum Hotelt Lakiteleken

Az eseményen Lezsák Sándor, a népfőiskola alapítója, az Országgyűlés alelnöke úgy fogalmazott: a Hungarikum Hotel 79 szobás superior szálloda, a népfőiskola és Lakitelek ékköve.

Lezsákné Sütő Gabriella, a népfőiskola igazgatója kiemelte: a mintegy 8 milliárd forintos állami támogatásból 2 év alatt felépült szálloda, amely hasznosítja a helyi termálvízből adódó lehetőségeket is, 80 új munkahelyet teremtett. Célja a népfőiskolai hálózat támogatása, a szervezet önfenntartóvá tétele.
 
Lezsák Sándor hangsúlyozta: ma már egy népes, közel 300 fős csapat gondoskodik a Hungarikum Liget mintegy 40 létesítményének működtetéséről, fenntartásáról is. Velük szemben ugyancsak nagy a felelősségük munkáltatóként, hiszen vonzó és egyben az eredeti elképzeléseket szolgáló munkakörülményeket kell biztosítaniuk minden kollégájuknak.
 
Lezsákné Sütő Gabriella elmondta: az új épületet egy Makovecz-tanítvány, Tamás Gábor főépítész tervezte. A komplexum szokatlan formája ölelő kart szimbolizál és nem csupán formájában, de tartalmában is megjeleníti a magyar értékeket, a nemzet csúcsteljesítményeit. Hozzájárulva ezzel a honi hagyományok és értékek széleskörű megismertetéséhez, a nemzeti összetartozás erősítéséhez. Tájékoztatása szerint a szobák egy-egy hungarikumról kapták nevüket, a hotel hangulata pedig klasszikus eleganciát tükröz, amelyet modern technológiai megoldások ötvöznek.
 
Jövőbeni szándékaik egyike a gyógyszálló minősítés megszerzése, továbbá 2023-ban várhatóan egy új, 1000 fő befogadására alkalmas rendezvénycsarnok is elkészül a hotel közelében - tette hozzá, megjegyezve: hamarosan TB-támogatott betegek számára is igénybe vehető lesz a szálloda.
 
A 26 hektáros Hungarikum Liget minden létesítményét termálvízzel fűtik és terveik között szerepel a területen egy napelempark kialakítása is - mondta az igazgató.
 
Forrás: MTI
Fotó: baon.hu
(2022.09.02.)