Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Afrika Nyári Szabadegyetem Lakiteleken

A Szívemben Született Afrika Egyesület célja, hogy afrikai humanitárius fejlesztési- segélyezési tevékenysége mellett itthoni munkájával is hozzájáruljon a kapcsolatok építéséhez és fenntartásához a magyar és afrikai közösségek között, valamint a tudásátadáshoz és szemléletformáláshoz.

A Népfőiskola Alapítvány támogatásával ennek a célkitűzésnek megfelelően, ebben a szellemiségben rendezték meg az I. Afrika Nyári Szabadegyetemet augusztus 28. és szeptember 1. között a Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben.
 
A program résztvevői többségében olyan 35 év alatti fiatal felnőttek voltak, akik tanulmányaik, munkájuk vagy egyéb szakmai tevékenységük kapcsán foglalkoznak vagy érdeklődnek Afrika szubszaharai régiója iránt, illetve akik a későbbiekben szeretnének még behatóbban is foglalkozni a kontinenssel.
 
A hallgatók a terület neves szakértőinek bevonásával szervezett előadások, prezentációk és kiscsoportos műhelymunka keretében sajátíthatták el a témához tartozó széleskörű ismereteket.
 
A meghívott előadók között helyet kaptak az afrikai térségben már tapasztalatot szerzett kutatók, akadémikusok, köztisztviselők, illetve szervezetek képviselői, önkéntesei, akik tapasztalataik átadásával segítették elmélyíteni az érdeklődők Afrikával kapcsolatos ismereteit.
 
Kép: Könczöl Zsófia
sz.
(2022.09.07.)