Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Vasárnap több mint ötszázötven migránst tartóztattak fel

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 11-én 559 határsértő migránst tartóztattak fel és 325 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 15 esetben összesen 51 határsértőt tartóztattak fel az M5-ös autópálya 67. kilométerszelvényében, Bátmonostor, Dunafalva, Hercegszántó-Budzsák, Bácsszentgyörgy, Kelebia, Katymár és Bácsbokod közigazgatási területén.
 
Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 425 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke, Balástya, Mórahalom, Szeged-Gyálarét, Szatymaz, Röszke, Klárafalva, Deszk és Kübekháza közigazgatási területén.
 
Győr-Moson-Sopron megyében, Lébény közigazgatási területén 22; Pest megyében, Inárcs külterületén két esetben összesen 36; Somogy megyében, Balatonkeresztúron 4; Budapesten 9 esetben összesen 21 fő határsértőt tartóztattak fel.
 
A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, pakisztáni, afgán, marokkói, tunéziai, indiai, palesztin, török és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 
Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun megyében 3, Csongrád-Csanád megyében 13 esetben összesen 325 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.
 
Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4 esetben indult büntetőeljárás.
 
A rendőrök 2022. szeptember 11-én 0 óra 20 perc körül Kisbéren intézkedtek egy lengyel honosságú tehergépkocsi vezetőjével, egy 41 éves orosz és a járműben mellett ülő 40 éves ukrán férfival szemben. Rajtuk kívül a jármű rakterében több személy tartózkodott, akik azonban a rendőri intézkedés megkezdésekor, az ukrán férfi felszólítására, elmenekültek és ismeretlen helyre távoztak. 
 
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján az egyenruhások 2022. szeptember 11-én 0 óra 25 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs közigazgatási területén intézkedtek egy osztrák honosságú tehergépkocsi vezetőjével, egy 24 éves bolgár férfival szemben. A sofőrön kívül a járműben 27, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. 
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 2022. szeptember 11-én 9 óra körül Lébény közigazgatási területén intézkedtek egy német honosságú személygépkocsi vezetőjével, és egy olasz honosságú személygépkocsi vezetőjével szemben. A sofőrökön kívül az előbbi autóban 11, az utóbbiban szintén 1, magukat szír állampolgárnak valló személy utazott.
 
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztálya jelzése alapján a rendőrök 2022. szeptember 11-én 22 óra 30 perc körül  az M5-ös autópályánál, Inárcs közigazgatási területén intézkedtek egy szerb honosságú személygépkocsi 32 éves szerb állampolgárságú vezetőjével szemben. Rajta kívül a gépkocsiban 9 külföldit találtak - 4 fő indiai, 5 fő egyiptomi állampolgárnak vallotta magát.
 
Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.
 
Forrás: police.hu
(2022.09.12.)