Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Köszönjük, hogy éves adójuk 1%-át A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak ajánlották fel!
1%"/
Délvidéki magyar büszkeség - világbajnok a zentai Nemes Máté és a magyarkanizsai Nagy Szebasztián

A magyarkanizsai Nagy Szebasztián aranyérmet szerzett a belgrádi birkózó-világbajnokságon. Az arany a szerbeké, a büszkeség a magyaroké.

A Szerbia színeiben versenyző sportoló a grúz Leri Abuladzét győzte le a döntőben. A vajdasági birkózó 3:1-es végeredménnyel a 63 kilogrammos súlycsoportban ért el első helyezést. „Nem minden jutott még el a kis fejembe. Hogy mi is történt. Azt tudom, hogy legyőztem a döntőben az Abuladzet, de nekem ebben a pillanatban most olyan érzésem van, mint februárban Bulgáriában, de ahogy látom a szurkolókat, az edzőimet, kezd leesni, hogy világbajnok vagyok” - mondta Nagy Szabasztián.
 
Nemes Máté is világbajnoki címet szerzett Belgrádban. A zentai birkózó nagy csatában 4:0-ás hátrányból fordítva 5:4-re nyert a 76 kilogrammosok versenyében. Ellenfele a világbajnoki címvédő és olimpiai bajnok iráni Mohamedrezu volt. Nemes Máté az Európa-bajnoki arany után ezúttal a vb-elsőséget is megszerezte. Az övé volt Szerbia negyedik aranya a belgrádi tornán.
 
Vasárnap Zurab Datunashvili védte meg címét a 87 kilogrammos súlycsoportban, Ali Arsalan pedig a 72 kilogrammosok között állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
 
Forrás: pannonrtv.com
(2022.09.12.)