Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Tevékeny Élet Fesztivált

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Tevékeny Élet Fesztivált a Hungarikum Ligetben szeptember 13-án, kedden. Az eseményt Lezsák Sándor és Bánfiné Tóth Mária kezdeményezésére szervezi meg évről-évre a Katolikus Szeretetszolgálat és a tiszaalpári PAX Otthon közösen.

A 2002-ben indult program csupán két évben maradt el, egyszer a pandémia, egyszer pedig pénzügyi nehézségek okán. Az idei fesztiválra is rányomta a bélyegét a gazdasági válság, emiatt több intézmény nem tudott részt venni a fesztiválon, így felvételen küldték el produkciójukat – tudtuk meg Baranyi Évától, a PAX Otthon vezetőjétől.
 
Hozzátette, így is tizenegy intézményből közel kétszáz vendég érkezett a fesztiválra és 37 produkciót nézhetett meg a közönség. Vers, próza, egyéni és csoportos ének, hangszeres zene, humor és színpadi játék kategóriában mérték össze tudásukat a szépkorúak. Minden kategóriában díjazták az első három legjobb produkciót, de még a helyezésnél is fontosabb, hogy egy napon át közösen szórakozhattak szociális otthonok lakói – hangsúlyozta Baranyi Éva. Elmondta, az idősek ragaszkodnak a fesztiválhoz, heteken át nagy lelkesedéssel készülnek a fellépésre. Már a felkészülés is jó hatással van a mentális egészségükre, hiszen van előttük cél, ami értelmet ad a hétköznapjaiknak, ami eltereli a figyelmüket a problémákról, a betegségekről. A fellépések sikerélményből pedig hosszú ideig tudnak erőt meríteni – tette hozzá a főszervező.
 
Vajda Norbert a Katolikus Szeretetszolgálat igazgatója is fontosnak tartja a fesztivál életben tartását, mert ez egy kiemelt ünnep az intézményeikben élő idősek számára. Az igazgató szerint, minden egyes alkalommal csoda történik a színpadon, ami a fellépőknek és a közönségnek egyaránt nyújt lelki útravalót.
 
Forrás: nepfolakitelek.hu
Fotó: képernyőfotó
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=Hin7AaQtHCo
(2022.09.13.)