Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Megtiltotta a román szerv a marosvásárhelyi II.Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium létrehozását

A tanfelügyelőség igazgatótanácsa szeptember 8-án hozott határozatában úgy vélte, hogy nem felel meg a tanügyi törvény előírásainak az a mód, ahogyan a marosvásárhelyi városi tanács elindította az iskola újraalapítását. Természetesen, ha román ortodox iskoláról lenne szó, már rég tanulnának benne.

A tanfelügyelőség azt közölte, hogy az oktatási minisztériumtól kért szakvéleményt az iskolaalapítási szándékot jelző önkormányzati határozat véleményezéséhez, mostani következtetéseit pedig a minisztériumtól kapott válasz alapján fogalmazta meg.


 A marosvásárhelyi önkormányzati képviselő-testület augusztus 25-ei ülésén szavazta meg az iskolahálózat struktúrájának módosítását, és ezen belül a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium ismételt létrehozását. A vonatkozó törvény értelmében a határozatot szeptember elsejéig kellett elfogadni ahhoz, hogy a 2023-2024-es tanévtől ismét önálló intézményként működhessen a római katolikus gimnázium. - írja a Székelyhon.
 
Forrás: szekelyfold.ma
(2022.09.13.)