Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Az EP zsarolni akar, nem pedig megállapodni

Politikai rágalomhadjárat folyik hazánk ellen – jelentette ki Hidvéghi Balázs, az Európai Parlament képviselője a Magyarországot elmarasztaló Gwendoline Delbos-Corfield által jegyzett jelentés vitájában.

A hirado.hu összegzése emlékeztet, a zöldpárti francia politikus, Gwendoline Delbos-Corfield nevével fémjelzett dokumentum nem kevesebbet állít, minthogy Magyarországon sérül a véleménynyilvánítás szabadsága, a sajtószabadság, a kisebbségek jogai, a magánélet biztonsága és az adatok védelme, valamint meglátásuk szerint nincs vallásszabadság.
 
Az Európai Parlament nem megállapodni akar Magyarországgal, hanem zsarolni, mert nem tudja elfogadni, hogy a magyar emberek tavasszal negyedszerre is nemet mondtak a magyar baloldalra és a brüsszeli kioktatásra, és egy jobboldali, nemzeti-konzervatív kormányt választottak meg – jelentette Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Strasbourgban. Szólt arról, tízmilliók szembesülnek azzal, hogy energiaszámláikat nem tudják kifizetni. Hangsúlyozta, Magyarországgal lehet tárgyalni akkor, ha megállapodás a cél. Nekünk mindig a nemzeti érdek lesz az első – tette hozzá.
 
A vita során nagyrészt a jelentés főbb megállapításait hangoztatták, többek közt azt, hogy az ország kezd hibriddemokráciává válni, nem látható pozitív változás, a dokumentumot jegyző Gwendoline Delbos-Corfield a hetes cikkely alkalmazását szorgalmazza.
 
Ujhelyi István a vitán azt állította, hogy megvonják a rezsitámogatást az állampolgároktól, borzasztó állapotban van az ország, a momentumos Cseh Katalin pedig kijelentette, az Európai Parlament az első, amelyik hivatalosan kimondja, Magyarország nem teljesen demokrácia.
 
Hölvényi György képviselő egyenesen hungarofób gyűjteménynek nevezte a jelentést, amely nem objektív, politikai röpirat, azt állítva, gyámság alá akarják helyezni Magyarországot. Magyarország mindig is kész volt a kompromisszumokra, de nem fogják gyámság alá helyezni az országot, alapítsanak hungarofób baráti kört.
 
A dokumentummal szemben ellenvéleményt megfogalmazók emlékeztettek, az igazságszolgáltatás és a média, valamint a választási rendszer nemzeti hatáskör.
 
Forrás: MTI, hirado.hu
(2022.09.15.)