Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Zaharova: az USA Ukrajnával gazdasági csapdába csalta az Európai Uniót

Az Ukrajna által most közzétett, nyugati biztonsági garanciákra vonatkozó javaslata az EU gazdasági önfeláldozására történő felhívás – véli Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Az orosz diplomata úgy véli, hogy a Kijev által kedden nyilvánosságra hozott nemzetközi megállapodás-javaslat az EU-tagállamok gazdasági csapdája, amelyet az Egyesült Államok állított fel Ukrajna segítségével.
 
A dokumentumban szereplő intézkedések többségét Kijev támogatói “már végrehajtják”, de Washington uniós szövetségesei várhatóan ígéretet tesznek arra, hogy az ukrajnai segélypénzek belátható időn belül tovább áramlanak – mondta Zaharova egy szerdai interjúban.
 
Ha aláírják, a “kijevi biztonsági paktum” “kemény rabszolgaságot” jelentene az unió számára, amelyből egyhamar nem fog kilábalni – állította.
 
“A kijevi rezsim támogatása melletti teljes elköteleződés egyszerűen áldozatkészséget jelentene [az EU számára]. És ez a javaslat olyan nemzeteknek szól, amelyek azon vitatkoznak, hogyan éljék át a telet” – mondta Zaharova, utalva az energiahiányra, amellyel az EU tagállamai küzdenek.
 
A külügyminisztériumi szóvivő szerint a fejlett uniós országok gazdasági és humanitárius katasztrófával néznek szembe, miután az Egyesült Államoktól kaptak utasításokat arra vonatkozóan, hogyan reagáljanak az ukrajnai válságra.
 
Szerinte a helyzet ironikus, hiszen az EU olyan nemzetek csoportjaként indult, amelyek a kereskedelem deregulációja révén a kölcsönös gazdasági előnyök érdekében fogtak össze.
 
Most “összezárják őket”, így az életük “hidegebb, szegényebb és nehezebb” lesz – mondta.
 
Ez Washington ördögi terve arra, hogy elpusztítsa azt, amit korábban közös európai térnek neveztek.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.09.15.)