Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Putyin elutazott a Sanghaji Együttműködési Szervezet csúcstalálkozójára

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Szamarkandba utazott a Sanghaji Együttműködési Szervezet csúcstalálkozójára, ahol az államfő egy sor kétoldalú találkozón is részt vesz.


Az eseményre szeptember 15-16-án kerül sor. A csúcstalálkozón várhatóan számos kérdést megvitatnak majd – a szervezet biztonságot és stabilitást nyújtó képességének megerősítését, a gazdasági kapcsolatok erősítését, a közlekedési összeköttetések fejlesztését, valamint az SCO kulturális és humanitárius dimenziójának erősítését.
 
Putyin külön-külön is tárgyalni fog kínai, iráni, pakisztáni, kirgizisztáni, üzbegisztáni, mongol és török kollégáival. Egy ankarai diplomáciai forrás a RIA Novosztyinak elmondta, hogy konkrétan az orosz gázszállításról, valamint az üzemanyag-vásárlások rubelben és lírában történő részleges kifizetésének részleteiről fog tárgyalni Erdogan török elnökkel.
 
Az SCO egy 2001-ben alapított nemzetközi szervezet. Tagjai Kína, India, Kazahsztán, Kirgizisztán, Oroszország, Tádzsikisztán, Pakisztán és Üzbegisztán. A megfigyelő országok Afganisztán, Belarusz, Irán és Mongólia, a partnerországok pedig Örményország, Azerbajdzsán, Kambodzsa, Nepál, Srí Lanka és Törökország.
 
A 2021 szeptemberében Dusanbéban tartott SCO-csúcstalálkozón kezdeményezték Irán felvételét a szervezetbe, valamint a párbeszédpartneri státusz megadását Egyiptomnak, Katarnak és Szaúd-Arábiának. Idén Belarusz hivatalosan is kérte, hogy teljes jogú tagként csatlakozhasson az SCO-hoz.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.09.15.)