Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Majdnem nyolcszáz migránst tartóztattak fel csütörtökön a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 15-én összesen 798 határsértő migránst tartóztattak fel és 718 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 21 esetben összesen 101 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Bácsborsód, Balotaszállás, Csátalja, Gara, Hóduna, Homorúd, Katymár, Kelebia, Kisszállás, Vaskút közigazgatási területén.
 
Csongrád-Csanád megyében a járőrök 55 esetben, összesen 598 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Hódmezővásárhely, Kistelek, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Szatymaz, Szeged közigazgatási területén.
 
A rendőrök Pest megyében 20, Győr-Moson-Sopron megyében 69, Vas megyében 5, Budapesten 2, Komárom-Esztergom megyében 2, Baranya megyében 1 illegális migránst fogtak el.
 
A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, algériai, bangladesi, indiai, iraki, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 
Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 28 esetben 716 főt Bács-Kiskun megyében 1 esetben 2 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.
 
Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 8, embercsempészés miatt 10 esetben indult büntetőeljárás.
 
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Debreceni Osztályának jelzése alapján Inárcs közigazgatási területén 2022. szeptember 15-én 2 óra 33 perckor a járőrök ellenőriztek egy lengyel mikrobuszt, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben tíz, magukat afgán állampolgárnak valló férfi utazott.
 
Felsőszentmárton közigazgatási területén 2022. szeptember 15-én 2 óra 10 perckor a járőrök intézkedtek egy görög személyautót vezető francia férfival szemben. A járműben két vietnámi férfi és egy nepáli nő utazott.
 
Kőszeg közigazgatási területén 2022. szeptember 15-én 7 óra 30 perckor a járőrök ellenőriztek egy német mikrobuszt, amelyet egy szír férfi vezetett. A járműben utas nem volt, azonban megállapították, hogy a járműben a vezető egy szír családot – három férfit, egy nőt és egy gyermeket szállított.
 
Inárcs közigazgatási területén, az M5 autópályán 2022. szeptember 15-én 8 óra 26 perckor a rendőrök ellenőriztek egy cseh személyautót, amelyet egy cseh férfi vezetett. A járműben hat szír férfi utazott.
 
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Debreceni Osztályának jelzése alapján, az M1 autópályán Mosonszentmiklósnál ellenőriztek a rendőrök 2022. szeptember 15-én 10 órakor egy cseh mikrobuszt, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A járművek utasterében 11 szír férfi tartózkodott.
 
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján, 2022. szeptember 15-én 10 órakor az M5 autópályán Inárcsnál a járőrök intézkedés alá vontak egy litván teherautót, amelyet egy litván férfi vezetett. A jármű rakterében 16 indiai és 2 szír férfit találtak.
 
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján, 2022. szeptember 15-én 13 óra 38 perckor az M5 autópályán Inárcsnál a rendőrök intézkedés alá vontak egy lengyel személyautót, amelyet egy türkmén férfi vezetett. A jármű utasterében két fő szír és két fő török férfi utazott.
 
Enese közigazgatási területén 2022. szeptember 15-én 16 óra 25 perckor a járőrök intézkedés alá vontak egy litván teherautót, amelyet egy litván férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben 16, magát indiai és 2, magát szír állampolgárnak valló férfit találtak.
 
Jánossomorja közigazgatási területén 2022. szeptember 15-én 21 óra 40 perckor a rendőrök ellenőriztek egy ukrán személyautót, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A járműben egy szír család, két férfi, két nő és négy gyermek utazott.
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Rajka közigazgatási területén 2022. szeptember 15-én 22 óra 17 perckor ellenőriztek egy román teherautót, amelyet román férfi vezetett. A jármű rakterében három indiai és egy bangladesi férfit találtak.
 
Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.
 
Forrás: police.hu
(2022.09.16.)