Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


SZAMARKANDI MEETING

Fázunk és éhezünk, átlőve oldalunk, részünk minden nyomor, és szabadok sem vagyunk. Ilyen alázatos liberálisnak szereti Joe bácsi az európai vezetőket.


Az USA-t jelenleg vezető demokraták viselt dolgain tűnődöm, mert érthetetlenek előttem.
 
Például, hogy Kína számára Joe Bidennek nem volt ideje egy éves elnöksége alatt. Zelenszkijhez szaladgálni volt és van érkezése az amerikai establishmentnek, és odakényszeríti az európait is. Míg Putyin és Hszi 2013 óta évente átlag négyszer találkozik egymással, a globalizmust istenítő progresszívek bezárkóznak. Nem tárgyalnak, bombáznak. Putyin kezdte, mondják, azért. Azt, hogy ki ütött először, és mire adott sokak szerint valóban elfogadhatatlan választ az orosz fél, fel kellene tárni. Ezért lennének a sok pénzen fenntartott nemzetközi szervezetek. Nem azért, hogy egy magát egyeduralkodónak képzelő őrült utasításait kövessék.
 
Reagan elnök a gonosz birodalmának nevezte a valamikori Szovjetuniót, harcot hirdetett ellene.
 
Biden elnök pedig leutánozza.
 
És Európa?
 
Európa vesztes, újra vesztes és szabadságát nemhogy nem vívta ki, hanem gyámkodnak felette, jó ha maholnap rabszolgasorba nem kényszerül. Nem szenvedett eleget! Mondja a német miniszter. Majd most fog.
 
Fázunk és éhezünk, átlőve oldalunk, részünk minden nyomor, és szabadok sem vagyunk. Ilyen alázatos liberálisnak szereti Joe bácsi az európai vezetőket.
 
Megjegyzem, az európai fejlődés eltorzulása nem most kezdődött. Csak mikor még a vasfüggönnyel ránkeresztett információhiány sötétségében botorkáltunk, homályosan láttunk. Idő kellett, meg paradox módon az internet is ahhoz, hogy mind többen észrevegyük; amit liberalizmusként hirdetnek, az bűzlik a bolsevizmustól. Mert egyébként milyen alapon tiltják, hogy az életszükségletté vált erőforrások kincsesbányájával, a tőlünk karnyújtásnyira lévő Oroszországgal, számunkra előnyös üzleti kapcsolatban álljunk?
 
Szamarkandban a világ népességének a felét jelentő országok felelős vezetői két napos tanácskozásra gyűltek össze.
 
A liberálisok által leszólt Kelet képviselői.
 
Ahol ezt mondta Hszi kínai vezető: „korunk kolosszális, a történelemben példa nélküli globális méretű változásaival szemben készek vagyunk orosz kollégáinkkal együtt példát mutatni egy felelős világhatalomnak, és vezető szerepet játszani abban, hogy egy ilyen gyorsan változó világot a fenntartható és pozitív fejlődés pályájára állítsunk”.
 
Ezt pedig Putyin orosz elnök: „közösen kiállunk egy igazságos, demokratikus és többpólusú világrend kialakítása mellett, amely a nemzetközi jogon alapul, nem pedig néhány olyan szabályra, amelyet valaki kitalált, és megpróbál másokra erőltetni, anélkül, hogy megmagyarázná, mi is az”
 
Úgyhogy ne legyünk kicsinyhitűek.
 
Mégis mozog! (a Föld)
Mondta Galileo Galilei.
 
Képen: Ilham Aliyev azeri államfő, Narendra Modi indiai miniszterelnök, Recep Tayyip Erdogan török elnök, Vlagyimir Putyin Oroszország elnöke, Hszi Csin-ping kínai elnök, Shehbaz Sharif Pakisztán miniszterelnöke és Ebrahim Raiszi Irán elnöke.
 
czyla