Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Hiába viszik el a délvidéki Horgosról a migránsokat, két nap múlva már megint ott vannak

Nem csökken a migrációs nyomás a Délvidéken. Zomborba, Szabadkára és Horgosra is folyamatosan érkeznek a migránsok újabb csoportjai. A helyi magyarok szerint, amíg a taxisok szabadon fuvarozhatják a migránsokat, addig a helyzet nem fordul jobbra.

Továbbra is migránsok táboroznak a Horgos melletti erdős területeken. Napközben a vasúti síneken jönnek be a faluba, bevásárolni.
 
A kritikus pontokon térfigyelő kamerákat szereltek fel az illetékesek. A helyiek szerint azonban ez nem megoldás, elviselhetetlennek tartják az évek óta tartó áldatlan állapotokat.
 
 „Rettentően félünk tőlük, mert elfogy a pénzük, és jön a tél. Bemennek a házakhoz, olyan utcákban is bolyongnak, ahol eddig nem jártak. Figyelik, hogy melyik házba lehet majd beköltözni. Nagyon sok kárt csináltak a gyümölcsösökben, a földeken és mindenhol. Ide hiába jönnek és viszik el őket, két nap múlva már megint itt vannak. Miért nem tudják a taxisokat megfékezni, hogy ne hordják ide?”
 
A migránsok többségének van elegendő pénze, mint mondják, semmiben sem szenvednek hiányt. Kitartók, folyamatosan próbálkoznak a határon való illegális átlépéssel. „Jól érezzük magunkat, van taxi, a boltban is mindent megvehetünk, amit akarunk. Van kenyér is, minden. Itt alszunk a határ közelében, és arra várunk, hogy átjussunk Magyarországra. Szerbia csak egy lépcső, nem akarunk itt maradni. Átmegyünk a határon, Magyarországra. A célállomás pedig Olaszország.”
 
Becslések szerint csak Horgoson és környékén mintegy félezer migráns tanyázhat. Számuk azonban az esti órákra jócskán megnövekszik, hiszen a taxisok ekkor hozzák őket a szabadkai, illetve a zombori befogadóközpontokból.
 
Forrás: pannonrtv.com
(2022.09.19.)