Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Drága terepjárókkal érkeznek Weimarba, és kaviárt kérnek az élelmiszerbanknál az ukrán menekültek

A weimari élelmiszerbank munkatársai megkérdőjelezték az ukrán menekültek rászorultságát. Többen drága autókkal, 100 eurós bankjegyekkel érkeznek és luxusételeket kérnek. Az egyik menekült még egy fej salátát is hozzávágott az egyik alkalmazotthoz, mert az egy kicsit fonnyadt volt. Természetesen nem mindegyik ukrán menekült viselkedik így. De ezek a többeikre igen rossz fényt vetnek.

A szupermarketekben, pékségekben vagy élelmiszergyártóknál eladatlan vagy adományként felajánlott élelmiszereket gyűjtik össze a nonprofit szervezetek, majd csekély díj ellenében szétosztják a rászorulók között. A szervezet vezetője, Marco Modrow szerint a Ukrajnából érkező menekülteket is szívesen látják az élelmiszerbanknál, közülük azonban sokan panaszkodnak a – szerintük – sivár ellátásra.
 
Mérgesek voltak például azért, mert a szervezet munkatársai pakolták tele a táskáikat, de volt olyan is, aki azért panaszkodott, mert kapott egy olyan gyümölcsöt, amin volt egy apró horzsolás, mások pedig azért háborodtak fel, mert a kapott élelmiszerek szavatossága 1-2 hétre rá lejárt.
 
A férfi elmondása szerint az afrikai és közel-keleti bevándorlóktól nem tapasztalták ugyanezt a magatartást.
 
Az egyik menekült még egy fej salátát is hozzávágott az egyik alkalmazotthoz, mert az egy kicsit fonnyadt volt. “Itt szinte minden nap megrohamoznak minket, mert valakinek nem tetszik valami” – mondja Marco Modrow, aki megjegyezte azt is, hogy az ukrán menekülteknek el kell fogadniuk néhány kompromisszumot a körülményeket tekintve. Volt egyébként olyan is, aki garnélarákot és kaviárt kért.
 
 
Modrow elmesélte azt is, hogy nem egyszer megtörtént az is, hogy a lakásaikba szállított bútorokkal sem voltak megelégedve az Ukrajnából érkező menekültek, ezért egyszerűen visszaküldték a telepakolt teherautókat.
 
Modrow arról is beszélt, hogy az ukrán menekültek közül sokan drága autókkal, például terepjárókkal érkeznek az élelmiszerbankhoz, ami komoly felháborodást és értetlenséget szült a többi rászoruló között. De szerinte az sem tesz jó benyomást az emberekre, hogy a 2 eurós tételt 100 eurós bankjeggyel fizetik ki.
 
Forrás: V4NA
(2022.09.21.)