Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Dobálják a kaput, nézik, hogy hol van villany, hogy hova mehetnének be – Délvidék

Nem csökken a migrációs nyomás a szerb-magyar-román hármashatár csücskében. Majdányon és Rábén továbbra is több száz illegális bevándorló tanyázik.

Szinte csak migránsokkal lehet találkozni Majdány és Rábé utcáin. A szerb-magyar-román hármashatár csücskében található falvakban lakók szerint egyre több illegális bevándorló érkezik a két településre. Sok házat már teljesen tönkre is tettek. A Rábén élő Horvát Mária szerint a migránsok agresszívek, a tél közeledtével pedig csak még rosszabb helyzetre lehet számítani. „Dobálják a kaput, nézik, hogy hol van villany, hogy hova mehetnének be. Borzasztó, hogy milyenek. Én már félek a téltől, hogy majd mi lesz velünk. itt ebbe a kis faluba én nem tudom, hogy mi lesz. Borzasztó, nem lesz ennek jó vége.”
 
Többen hetek óta Majdányon tanyáznak, de kitartóan próbálkoznak. „Néhányan Németországba, néhányan pedig Hollandiába akarunk menni. Szíriából és Jemenből jöttünk. Nagyjából 15-en lehetünk, és Magyarországra akarunk átjutni.”
 
A helyiek becslése szerint csak Majdány és Rábé környékén mintegy félezer migráns tartózkodhat. Sokan a két falu közötti elhagyatott raktárépületben húzzák meg magukat, de a határmenti bozótosban is sokan bujkálnak.
 
Forrás: pannonrtv.com
(2022.09.23.)