Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13AZ ÖRMÉNY KATOLIKUS EGYHÁZ VEZETŐJE KITÜNTETTE ORBÁN VIKTORT

XXI.RAFAEL PÉTER ÖRMÉNY PÁTRIÁRKA ADTA ÁT A MAGYAR KORMÁNYFŐNEK A SZENT KERESZT HÁLAÉREM KITÜNTETÉST

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárkát, aki átadta a magyar kormányfőnek a Szent Kereszt Hálaérem kitüntetést - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
 
Az indoklás szerint Magyarország és személyesen Orbán Viktor értékes támogatást nyújt az elnyomott és üldözött keresztényeknek világszerte. "Nagyra értékeljük feltétlen elkötelezettségét a keresztények felé, hogy védelmezzék életüket, megőrizzék erkölcsi és társadalmi értékeiket" - olvasható a méltatásban.
 
Köszönőbeszédében Orbán Viktor Szent István király gondolatait idézte fel, aki Intelmeiben már ezer évvel ezelőtt kiemelten fontosnak tartotta, hogy a magyar állam mindenkor támogassa, segítse a kereszténységet és az egyházat - ismertette Havasi Bertalan.
 
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka (j) a Szent Kereszt Hálaérem kitüntetést adja át Orbán Viktor miniszterelnöknek (b) a Karmelita kolostorban 2022. november 2-án. Az indoklás szerint Magyarország és személyesen Orbán Viktor értékes támogatást nyújt az elnyomott és üldözött keresztényeknek világszerte. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán