Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


SZÜNTESSÉK MEG A MAGYAROKAT SÚJTÓ BRÜSSZELI SZANKCIÓKAT

ÖT BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI TELEPÜLÉS – ARNÓT, ALSÓZSOLCA, SAJÓKERESZTÚR ÉS SZIRMABESNYŐ – IS CSATLAKOZOTT A MEGYEI JOGÚ VÁROSOK SZÖVETSÉGÉNEK AZON KEZDEMÉNYEZÉSÉHEZ, HOGY AZ EU VÁLTOZTASSON A SZANKCIÓS POLITIKÁJÁN – JELENTETTE BE CSÖBÖR KATALIN A TÉRSÉG ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐJE.


A kormánypárti politikus november 3-án, Arnóton arról beszélt: mára mindenki tisztán látja, hogy "az elhibázott brüsszeli szankciós politika" milyen hatással van az energia- és élelmiszerárakra, Európára, a magyar családokra és önkormányzatokra.
 
Úgy folytatta: a szankciók nem érték el céljukat, a háborúnak nem lett vége, Oroszország "nem ment tönkre", ugyanakkor a szankciók egész Európát gyengítik és kiszolgáltatottá teszik, és "ezt nem tűrhetjük, nem engedhetjük".
 
Csöbör Katalin emlékeztetett: Szita Károly, az MJVSZ elnöke, Kaposvár Fidesz-KDNP-s polgármestere kezdeményezést indított, amelyben arra kérte a magyar önkormányzatokat és polgármestereket, hogy támogassák a szankciókat elítélő és a béke megteremtését célzó politikát.
 
A kezdeményezéshez Arnót, Alsózsolca, Felsőzsolca és Szirmabesenyő is csatlakozott, önkormányzataik határozatba foglalták, hogy szüntessék meg a magyar és európai embereket sújtó szankciókat - jelezte.
 
Csöbör Katalin egyúttal arra kérte Miskolc ellenzéki pártok által is támogatott polgármesterét, Veres Pált, hogy a megyeszékhely önkormányzata is csatlakozzon az MJVSZ kezdeményezéséhez.
 
Kitért arra: Miskolc 70 millió forintos támogatást kapott a városi uszoda üzemeltetéséhez, ez - mint mondta - jelzi, hogy a kormány "minden lehetőséget megragad" az önkormányzatok támogatására.
 
Az MJVSZ elnöke, Szita Károly korábban az uniós szankciós politika megváltoztatását, a felzárkóztatási és helyreállítási alap magyar polgárokat is megillető forrásainak elérését kérte az Európai Bizottság elnökétől.
 
MTI-hír
(2022.11.04.)