Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Köszönjük, hogy éves adójuk 1%-át A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak ajánlották fel!
1%"/




A KÁDBAN LUBICKOLNI, VAGY ABBA BELEFULLADNI, NEM UGYANAZ

MÁRKI – VAGY A MOSLÉKKOALÍCIÓ FELELŐSEIVEL, VAGY NÉLKÜLÜK – LEHET AZ EGYETLEN MINISZTERELNÖK-JELÖLT, AKI EGY KÁD PÉNZBE FOG BELEFULLADNI. EZ NEM KIS TELJESÍTMÉNY. NAGY JÖVŐ ÁLL A HÁTUK MÖGÖTT, AHOGY PESTEN MONDJÁK.


Kb. egy negyed éve, kádnyi júdáspénz forrásáról vallott Márki-Zay, amiben ő, mint miniszterelnök-jelölt, és a mögötte álló moslékkoalíció, a tanácsadóik és a sajtójuk lubickolt.
 
Most viszont úgy tűnik, a szövetségesei semmit sem szeretnének jobban látni, mint Márki-Zayt, amint éppen belefullad a kád pénzbe.
 
Ekkor ők mindnyájan megmenekülnek a sikkasztás és pénzmosás vádja alól.
 
Érdekelne, hogy Király Júlia érzékeli-e mentoráltja drámáját? Eddig úgy gondoltam, Márki-Zay tehetségtelen, nagyravágyó, ámde kispályás figura, akit palira vettek a pártok. Ma, amikor napvilágot látott ez az ócska trükkje az ellenkonzultációról, már egész másra gondolok.
 
Lábszagú gátlástalanság. Itt is, ott is.
 
A pártok vezetői, akik korábban kivétel nélkül az összefogásért lelkesedtek, menekülő útvonalként kitalálták, hogy beismerés helyett a makacs tagadást választják, tehát egymás után nyilatkoznak, hogy az amerikai júdáspénzről nem tudtak, sőt abból soha egy petákot sem kaptak. Bizonyítékul felhozzák, hogy mindenki látta, milyen silány volt a moslékkoalíció közös kampánya, ergo az nem kerülhetett milliárdokba.
 
Legutóbb Ungár Pétert hallottuk így érvelni.
 
Kérdés, hogy miért csak egy negyed évvel Márki-Zay bejelentése illetve csak feljelentés után reagálnak egy ilyen súlyú ügyre?
 
Majd pont most fogják elismerni, hogy bizony tudtak ők jól a júdáspénzről, most amikor annak a törvényessége megkérdőjelezhető. Sokkal egyszerűbb letagadni.
 
Gyurcsány, aki fényévvel jár a többiek előtt rafináltságban, már a nagy bukóforduló estéjén szimatolta a várható vihart, emlékeztetőül és nyomatékul még bement a partizános G.Mártonhoz.
Ott megerősítette: a maga részéről jól döntött már április 3-án, amikor Márkival még azon melegében elvitette a balhét. Pedig nem zárható ki, hogy egyedül Gyurcsánynak van valamilyen alibije, ugyanis Márki-Zay valóban kérte, hogy Gyurcsány tartsa távol magát a kampánytól. Kotnyél (Márki-Zay mozgalmi neve, ahogy az egyik lelécelt szövetségese nevezte) egy ideje főtt már saját keserű levében. Valszeg az általa meghirdetett transzparencia hiánya miatt élt kínjában a kádba ömlő vízről szóló hasonlattal. Nem csoda, mondta ekkor az ostoba, hogy ő azt utólag kideríteni már képtelen, hogy ki mikor mennyit merített ki onnan.
 
Márkinak már felhívták állítólag többen a szíves figyelmét, hogy ez egy real time, azaz valós idejű elszámolás kell legyen! Mi az, hogy utólag?
 
Azonkívül, milyen prosztó dolog már megint Fideszezni, Orbánozni?
Az ellenzék lelkes támogatója, Lengyel László épp a minap ecsetelte hosszan, hogy Márki és az ellenzék minden értelmes munkára alkalmatlan, hogy egymás gyilkolásában merül ki minden tevékenységük, hogy az elfoglalt önkormányzatokban csak a tehetségtelenségük dominál, a fölösleges önmaguknak juttatott pénzköltésen kívül semmilyen hasznos, értelmes a választók érdekében végzett tevékenységről nem tudnak számot adni. Budapestet csődbe kormányozta Márki haverja Karácsony Gergely.
Nem röstelli magát Márki, amikor tisztességről, transzparenciáról, korrupció vonatkozásában másokra mutogat, ahelyett, hogy a saját házuk táján söprögetne? Ceglédi Zoltán, Hont András, Schiffer András hetente mondják el, hogy Márki és a moslékosok saját magukat nyírják ki.
 
Erre azt mondja Márki: Ungár Péter a Fidesz embere.
És Magyar György? És Üveges Gábor, a polgármester, aki szintén lógva hagyta Márkit? És a többi?
 
Márki – vagy a moslékkoalíció felelőseivel, vagy nélkülük – lehet az egyetlen miniszterelnök-jelölt, aki egy kád pénzbe fog belefulladni.
Ez nem kis teljesítmény.
 
Nagy jövő áll a hátuk mögött, ahogy Pesten mondják.
 
czyla