Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13AMERIKAI GEOPOLITIKAI SZAKTEKINTÉLLYEL TÁRGYALT ORBÁN VIKTOR

A KÖTETLEN BESZÉLGETÉSEN ELSŐSORBAN AZ UKRAJNAI HÁBORÚ LEHETSÉGES KIMENETELEIRŐL VOLT SZÓ

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta John Mearsheimer világhírű amerikai politológus professzort, akit korunk egyik legmeghatározóbb és legrealistább nemzetközi kapcsolatok szakértőjeként tartanak számon - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
 
A kötetlen beszélgetésen, melyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is, elsősorban az ukrajnai háború okairól, előzményeiről és lehetséges kimeneteleiről volt szó. Egyetértettek abban, hogy az ukrajnai háború az elmúlt évtizedek legveszélyesebb konfliktusa, amelyet mielőbb le kell zárni - ismertette Havasi Bertalan.
 
John Mearsheimer számos külpolitikai, történelmi, nagyhatalmi témájú elemző kötet szerzője, a világpolitikai folyamatokat és az államok szerepét, viselkedését realista módon közelíti meg.
 
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja John Mearsheimer világhírű amerikai politológus professzort (j) a Karmelita kolostorban 2022. november 8-án. Középen Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher