Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A MAGYAR FÓRUM FELTETTE KÉRDESEIT A KORMÁNYINFÓN

GULYÁS GERGELY: AZ EURÓPAI UNIÓ ÉRZÉKETLEN A NEMZETI ÉS ŐSHONOS KISEBBSÉGEK ÉS AZ ŐKET MEGILLETŐ JOGOK IRÁNT.


Szerkesztőségünk kérdései a november 9-ei Kormányinfón:
 
1.Az a hír járja, hogy Márki-Zay bedobja a törölközőt. Magyar György már távozott is az elnökségből, ahogy az egyik alapító, Üveges Gábor polgármester is. Ha a hír igaz, és felszámolják a mozgalmat, akkor kinek kell elszámolnia a kampánycélra Amerikából kapott milliárdokkal?
 
2. Miniszter úr szerint megszűnik valaha is az EU-ban kettős mérce?
Ahhoz, hogy megkaphassuk a nekünk járó támogatásokat, mindenféle mondvacsinált problémákkal gyötörnek bennünket. Gondolok itt arra, hogy azt a Magyarországot szólították fel, ahol törvény bünteti az antiszemitizmust, hogy tárgyalják újra az antiszemitizmus helyzetét.
Pedig sok zsidó szervezet kimondta: Magyarországon a zsidóság a reneszánszát éli.
Szlovákiában pedig élnek a Benes –dekrétumok, amelyek faji megkülönböztetést tartalmaznak, de az Brüsszelnek nem jelent problémát.
 
3. A kettős mérce kérdése feltehető Ukrajnával kapcsolatban is, hiszen Kijev hatalmas mennyiségű pénzt kap az EU-tól. Azért, hogy védekezzen. Ez rendben is van. De miért nem lehet azt a kikötést tenni, hogy akkor biztosítsa a kisebbségek, így az ott élő magyarok jogait?

 
 
Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai:
 
1.Amennyiben felszámolnák Márki-Zay mozgalmát, akkor az az akkori ügyvezetőknek, döntéshozóknak, aláírási joggal rendelkezőknek kell elszámolniuk az USA-ból jött kampánypénzekkel. 

2.Nincs esély arra, hogy belátható időn belül megszűnjön az EU-ban a kettős mérce. Ehhez olyan politikai változásoknak kell bekövetkeznie Európában, amelyeknek nem látom a realitását. 

3.Az Európa Unió érzékelten a nemzeti, őshonos kisebbségek, és az őket megillető jogok iránt. Hiába reméltük, hogy az EU jogállami követelményeket szab meg a nemzetiségi, kisebbségi jogok területén. Talán Délvidéken kapják meg a magyarok egyedül a nekik járó jogaikat. Ha annyi joguk lenne például a székelyeknek, mint a baszkoknak, vagy a katalánoknak, pezsgőt bonthatnánk. 

m.a.
 
Budapest, 2022. november 9. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. november 9-én. MTI/Soós Lajos