Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13



ÜZBEGISZTÁN STRATÉGIAI PARTNERÜNK A KÖZÉP-ÁZSIAI RÉGIÓBAN

A GAZDASÁGI, ENERGETIKAI EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL ÉS A KULTURÁLIS, OKTATÁSI KAPCSOLATOK SZOROSABBRA FŰZÉSÉRŐL TÁRGYALT ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK SAVKAT MIRZIJOJEV ÜZBÉG ELNÖKKEL SZAMARKANDBAN.

Savkat Mirzijojev elmondta: a magyar üzletembereket és vállalatokat szívesen látják Üzbegisztánban, és minden segítséget megadnak nekik, hogy beruházásaik sikeresek legyenek.
 
Orbán Viktor arról beszélt: a jelenlegi háborús és szankciós válságban egész Európa és benne Magyarország is azért küzd, hogy ne veszítse el gazdasági lendületét. Mi azonban ebben a helyzetben sem lassítjuk, sőt növeljük az együttműködés intenzitását térségbeli stratégiai partnerünkkel, Üzbegisztánnal - szögezte le. Erősítjük az atomenergetikai, vegyipari, pénzügyi és telekommunikációs területen elkezdett közös projekteket - tette hozzá Orbán Viktor.
 
A miniszterelnök kifejtette: mivel a világban az energiaválság még sokáig fennmarad, törekszünk arra, hogy közös gázkitermelési lehetőségeket is keressünk Üzbegisztánnal. Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy az üzbég diákok számára biztosított magyarországi ösztöndíjak számát évi 120-ról 170-re emelik - ismertette a tárgyaláson elhangzottakat Havasi Bertalan.
 
mti.hu
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j4) Savkat Mirzijojev üzbég elnökkel folytatott tárgyalásán Szamarkandban 2022. november 10-én. A kormányfő mellett balról Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b3) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b2), jobbról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 (2022.11.10.)