Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13ELSÖPRŐ KORMÁNYPÁRTI SIKER, SZOLLÁR ZOLTÁN NYERT SZEKSZÁRDON

KÉTSZÁZNEGYVENNÉGY SZAVATNYI KÜLÖNBSÉGGEL, A VOKSOK TÖBB MINT 58 SZÁZALÉKÁVAL A FIDESZ-KDNP JELÖLTJE, SZOLLÁR ZOLTÁN NYERTE A SZEKSZÁRDI IDŐKÖZI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁST. EZEN MÚLT A KÖZGYŰLÉSI TÖBBSÉG.


A kormánypártok jelöltje ezzel a baloldali Éljen Szekszárd Egyesület jelöltjét, Jantner Lászlónét, valamint a Mi Hazánk Mozgalom színeiben induló Babos Lászlót utasította maga mögé, akik a szavazatok 38,49 (475 szavazat) és 3,24 (40 szavazat) százalékát szerezték meg.
 
2019-ben az akkori fideszes jelölt csak nyolc szavazattal tudott nyerni, 47,2-46,7 százalékos arányban. A kormánypártok sikere azért is jelentős, mert Szekszárdon ezen múlt a közgyűlési többség. Ezáltal tehát nem lesz változás az erőviszonyokban, a baloldali jelölt győzelme esetén viszont az ellenzék kerekedett volna felül a képviselő-testületben. A vasárnapi voksoláson relatíve magas, 45 százalékos volt a részvételi arány.
 
A szekszárdi 4. számú egyéni választókerületben azért kellett időközi választást tartani, mert a választókerület korábbi fideszes képviselője júliusban elhunyt. Miután kiderült, hogy a Csillagné Szánthó Polixéna elhunytával megüresedett tisztség betöltésére a Fidesz–KDNP Szollár Zoltánt indítja, a baloldali Éljen Szekszárd – a többségükhöz szükséges képviselői mandátumok megszervezése végett – a fideszes jelölt lejáratásába, befeketítésébe kezdett. Azt állították, hogy Szollár nem csinál mást, csak „farigcsál”, civilként sem tevékenykedik, kampánya pedig csak ígérgetésre épül. Állításaikkal ellentétben azonban az ismert fafaragó mester a „Fősővárosi" Kör vezetőjeként rendszeresen szervez programokat, és újraélesztette a szekszárdi búcsút is.
 
Lázár János országgyűlési képviselő, építési és beruházási miniszter is Szollár Zoltán támogatására biztatta a lakosokat.
 
Hangsúlyozta, hogy a Fidesz–KDNP jelöltje lokálpatrióta, akinek Szekszárd a legfontosabb. „Zoltán tisztességes, becsületes ember, jó szekszárdi, aki jót akar Szekszárdnak. Vele olyan többség lesz a testületben, amely fejleszt, nem gáncsoskodik, amelynek az építkezés a fontos, nem a háborúskodás” – fogalmazott a miniszter.
 
Lázár János kiemelte azt is, ha kormánypártoknak megmarad a többségük, akkor 2023-ba és 2024-ben be tudnak fejeződni a folyamatban lévő beruházások, új könyvtárral, tudásközponttal és uszodával gazdagodhat a település.
 
A végleges eredményt 72 órával később hirdetik ki, ugyanis megvárják, amíg az esetleges bejelentéseket kivizsgálják.
 
Forrás: hirado.hu, magyarnemzet.hu
(2022.11.14.)