Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Zaharova: az Európai Parlamentet az idiotizmus támogatójának kellene nyilvánítani

Az Európai Parlamentet, amely szerdán elfogadott egy nem kötelező érvényű határozatot, amelyben Oroszországot a “terrorizmus állami támogatójának” bélyegezte, az “idiotizmus támogatójának” kellene nevezni – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Telegramon.

Az EU törvényhozó testülete szerdán Strasbourgban elsöprő többséggel fogadta el a határozatot. A dokumentumot 494 képviselő támogatta, 58 ellenszavazat és 44 tartózkodás mellett fogadták el.
 
Egyes államok, köztük Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország és Csehország korábban nemzeti szinten is hasonló állásfoglalásokat fogadtak el.
 
A lépés nagyrészt szimbolikus jellegű, de a dokumentum sürgette a tagállamokat, hogy dolgozzanak ki egy új jogi keretet, amely lehetővé tenné, hogy terrorizmus miatt ne csak egyének vagy szervezetek, hanem egész nemzetek kerüljenek feketelistára.
 
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üdvözölte a hírt, kijelentve, hogy Oroszországot “minden szinten el kell szigetelni és felelősségre kell vonni annak érdekében, hogy véget vessen Ukrajnában és világszerte régóta folytatott terrorista politikájának”.
 
Moszkva azzal vádolta Kijev nyugati támogatóit, hogy figyelmen kívül hagyták figyelmeztetéseit, miszerint a NATO nem hivatalos ukrajnai terjeszkedése átlépte Oroszország vörös vonalát. Ukrajnát egy Oroszország elleni proxy-háborúra használják, és amíg az ország ezt szolgálja, az USA és szövetségesei készek szemet hunyni minden ukrán bűncselekmény felett – állították moszkvai tisztviselők.
 
Az orosz nyomozók szerint az ukrán kormány felelős számos orosz földön elkövetett terrortámadásért, köztük Darja Dugina újságíró augusztusi meggyilkolásáért és a Krími hídnál októberben elkövetett halálos kamionos merényletért. A nyugati média arról számolt be, hogy Washington is Kijev érintettségét gyanítja a merényletekben, és állítólag mindkét támadás miatt “elmarasztalta” Zelenszkijt.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.11.24.)