Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


MEGHALT XVI.BENEDEK EMERITUS PÁPA

Alázatos munkás volt az Úr szőlőjében

KILENCVENÖT ÉVES KORÁBAN SZOMBATON 9 ÓRA 34 PERCKOR MEGHALT XVI.BENEDEK NYUGALMAZOTT PÁPA, AKI 2005 ÉS 2013 KÖZÖTT VOOLT A RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZ FEJE.


Matteo Bruni vatikáni szóvivő elmondta: "Fájdalommal jelentem be, hogy XVI. Benedek nyugalmazott pápa ma 9 óra 34 perckor a vatikáni Mater Ecclesia (Egyház Anyja) kolostorban elhunyt. Hétfő reggeltől, 2023. január 2-tól a Szent Péter-bazilikában lesz az emeritus pápa holtteste, hogy a hívek elbúcsúzhassanak tőle.”
 
Már napok óta rosszabbodó romló egészségi állapotáról érkeztek hírek. Az év utolsó általános audienciájának végén, december 28-án maga Ferenc pápa osztotta meg nyilvánosan a hírt elődje romló egészségi állapotáról. A pápa arra kérte az embereket, hogy imádkozzanak a ,,nagyon beteg” emeritus pápáért, hogy az Úr megvigasztalja és mindvégig támogassa őt ,,az egyház iránti szeretetnek ebben a tanúságtételében”. A felhívást követően imakezdeményezések születtek minden kontinensen, a világi vezetők szolidaritást és közelséget kifejező üzenetei érkeztek.
 
Első ünnepélyes pápai szentmiséjének homíliájában Jézusról beszélt, aki jó pásztorként megkeresi és vállára veszi az eltévedt bárányt. Ez az eltévedt bárány – mondta – maga az emberiség! Jézusnak, a jó pásztornak ebben a nagyszerű küldetésében volt munkatársa Benedek pápa, ebben kell részt vennie az egész Egyháznak is. Bízunk benne, hogy Benedek pápa már a Mennyei Atya házából kíséri imájával ennek a nagy műnek a teljesítését.
 
Forrás: katolikus.ma, romkat.ro
(2022.12.31.)