Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


ISTEN VELED, HŰSÉGES PÁSZTOR!

MÉLYSÉGES TISZTELETTEL RÓJA LE ISTEN NÉPE KEGYELETÉT AZ EMERITUS PÁPA RAVATALA ELŐTT

Hétfőn reggel hét órakor szállították át XVI. Benedek emeritus pápa holttestét a Mater Ecclesiae monostor kápolnájából a Szent Péter bazilikába, ahol annak főhajójában a Confessio oltár előtt ravatalozták fel. Hétfőtől csütörtökig – reggel héttől este hétig – három napon át jöhetnek a hívek a bazilikába, hogy leróják kegyeletüket az emeritus pápa ravatala előtt. Tömött sorokban máris ezrek várakoznak arra, hogy ima közben lassan előrehaladva fejet hajtsanak a szeretett emeritus pápa előtt. Mauro Gambetti bíboros, a Szent Péter bazilika főpapja reggel negyed nyolckor, a ravatal megérkezése után rövid szertartás keretében megáldotta XVI. Benedek földi maradványait, majd Georg Gänswein érsek, az elhunyt pápa magántitkára fogadta az első látogatók részvétnyilvánításait.
 
XVI. Benedek pápa 2005-től 2013-ig tartó péteri szolgálata során – miként az szokásos – Itália prímásaként egyúttal az olaszországi katolikus egyház feje is volt. Most közzétett lelki végrendeletében ezt írta: „Hálát adok Istennek mindazért a szépségért, amit életutam minden szakaszán megtapasztalhattam, különösen Rómában és Olaszországban, amely második hazámmá vált”. Ennek jegyében elsőként Sergio Matterella olasz köztársági elnök és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök állt meg rövid imádságra és tiszteletadásra a ravatal előtt, együtt a város polgármesterével és az olasz közélet jelentős tagjaival.
 
“Jesus, ich liebe dich!”
Jézus, szeretlek!
 
Ezek voltak az utolsó szavak, a szeretet és a hit erőteljes utolsó kifejezései, amelyeket XVI. Benedek pápa halála előtt kiejtett.
 
Forrás: katolikus.ma
(2023.01.03.)