Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


AZ ELLENZÉKET FEL LEHET VÁSÁROLNI DOLLÁRÉRT

GULYÁS GERGELY: AZ EURÓPAI PARLAMENT FULDOKLIK A KORRUPCIÓ MOCSARÁBAN

Világosan kiderült, hogy az ellenzéket fel lehet vásárolni dollárért – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a január 12-ei Kormányinfón. Szerinte a magyar kampányfinanszírozási törvény egyértelműen fogalmaz, mivel külföldről nem lehet pénzt elfogadni, és ez vonatkozik a jászberényi időközi választásra is.
 
Az EP-s botrány kapcsán kifejtette, hogy meg kell változtatni az európai parlamenti vagyonnyilatkozati rendszert a mostani példátlan korrupciós botrány kapcsán. „Az Európai Parlament fuldoklik a korrupcióban.”
 
Ha nem vezetnek eredményre az Erasmus-ösztöndíjjal kapcsolatos tárgyalások az Európai Unióval, akkor a kormány kifizeti az ösztöndíjak költségét - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte azt, ami ebben az ügyben történik, megjegyezve, hosszan lehetne sorolni azokat a nyugat-európai egyetemeket, ahol aktív politikusok ülnek a kuratóriumokban, a fenntartó testületekben.
A miniszter hangsúlyozta: amikor az Európai Bizottsággal megállapodtak, az összeférhetetlenségi szabályok esetében úgy járt el a magyar kormány, ahogy azt Brüsszel kérte.
 
Közölte: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter egyeztetni fog, remélik, hogy csak félreértésről van szó, és gyorsan tisztázható a kérdés. Ha nem sikerülne megállapodni, akkor a kormány kifizeti a jövő évi Erasmus-ösztöndíjak költségét - mondta Gulyás Gergely, jelezve azt is: ha nem találnak megoldást, Magyarország pert fog indítani az Európai Unió Bíróságán a programot felfüggesztő határozat miatt.
 
Gulyás Gergely jelezte, a kormány a jövő héten a parlament elé terjeszti a költségvetés módosításáról szóló javaslatát, amelyet az Országgyűlés márciusban fogadhat el.
 
A rezsicsökkentést és a foglalkoztatást idén is számos gazdasági veszély közepette kell fenntartani, a cél azonban továbbra is a nyugdíjak és a reálbérek növelése - hangsúlyozta.
 
A miniszter azt mondta, a kormány legfontosabb célja, a recesszió elkerülése várhatóan teljesül, hiszen a legtöbb elemző is egyetért az idei évre várt 1,5 százalékos növekedési céllal. Hozzátette: ha ez teljesül, akkor az átlagfogyasztás erejéig megtartható lesz a rezsicsökkentés, a családtámogatások pedig még bővülhetnek is.
 
Közölte: 2022-ben minden jel szerint 4,5 százalék körüli gazdasági növekedést ért el az ország, ami az egyik legmagasabb az Európai Unióban.
 
A miniszter megjegyezte, bár pánikkeltő nyilatkozatok hangzottak el a gazdasági összeomlásról, tömeges munkanélküliségről, fizetésképtelenségről vagy az árfolyam összeomlásáról elsősorban a dollárbaloldal gazdasági szakértőitől, minden jóslatuk kudarcot vallott, beleértve Bod Péter Ákosét, Surányi Györgyét vagy Simor Andrásét is.
 
Gulyás kérdésre elmondta, Magyarország fegyverszállításokban nem vesz részt, mivel így tudjuk megóvni a 100 ezres kárpátaljai magyarságot. Ha ebben a háborúban NATO-tagállamok belesodródnak, akkor abból világháború lesz, és ezt mindenki el akarja kerülni - tette hozzá.
 
Nemcsak a fővárossal, hanem a megyékkel is tárgyalni fog a rezsikompenzációról a kormány - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

Nem volt olyan kérés Brüsszelből, hogy kormánytagok ne legyenek tagjai a kuratóriumoknak, maga a bizottság is elismerte, hogy a kormány teljesítette a kéréseket, ilyenre nem volt példa az Unió történetében - mondta egy másik kérdésre a miniszter.
„Teljesen abszurd és elfogadhatatlan a helyzet.”
 
Forrás: mti.hu, hirado.hu
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. január 12-én. MTI/Bruzák Noémi
(2023.01.12.)