Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A VESZÉLYEK KORÁBAN A TÜRK ÁLLAMOK FONTOS PARTNEREINK

ORBÁN VIKTOR A TÜRK ÁLLAMOK SZERVEZETÉNEK FŐTITKÁRÁVAL TÁRGYALT

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta a Türk Államok Szervezete (TÁSZ) főtitkárát; a megbeszélésen a kormányfő kifejtette: mindenkit érdekeltté kell tenni Magyarország sikerében - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
 
Kubanicsbek Ömüralijev és Orbán Viktor tárgyalásán elhangzott: a veszélyek korában különösen fontos, hogy minél több szövetségesi és partneri kapcsolatot építsünk ki a világban. A keleti nyitás politikájára is utalva, a miniszterelnök azt mondta: mindenkit érdekeltté akarunk tenni abban, hogy Magyarország sikeres és biztonságos ország legyen.
 
A TÁSZ főtitkára munkalátogatás keretében látogatott hazánkba. A főtitkár célja, hogy valamennyi türk tagállamba elutazzon és egyeztessen a szervezet jövőjéről, feladatairól - tájékoztatott Havasi Bertalan.
 
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) Kubanicsbek Ömüralijevvel, a Türk Államok Szervezetének főtitkárával (b) tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. január 13-án. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 (2023.01.13.)