Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A POKOLBA VEZETŐ ÚT

 
SÜRGŐSEN VÁLTOZTASSÁK MEG A PROGRAM NEVÉT, MERT ÍGY EZ SZIMPLA VISSZAÉLÉS ERASMUS NEVÉVEL. A NÉMETALFÖLDI TEOLÓGUS, TUDÓS NEVÉT EGY ALJAS, KISSZERŰ POLITIKAI JÁTSZMÁBAN FELHASZNÁLNI HEREZIS. ROTTERDAMI ERASMUS, „A KERESZTÉNY HARCOS” ÉS MÁS JELENTŐS MŰ SZERZŐJE, AZ ÁGOSTON RENDI SZERZETES TELJES ÉLETMŰVE – A SAJÁT KORÁBAN – AZ EHHEZ HASONLÓ HAMISSÁGOK ELLEN VALÓ TILTAKOZÁS JEGYÉBEN FOGANT.


A közmondás szerint, még az is jószándékkal van kikövezve. Azonban ez mindegy, ha a végkifejlet rossz. Hát mégha a jószándéknak nyoma sincs, hanem csupán a világ nyereségvágy által vezérelt, ideiglenesen Európában állomásozó vezetőinek erőből való einstandolási szándéka van a háttérben?
 
Erre sajnos sok példát hozhatnánk föl, de nézzük most a legutóbbit, az Erasmus ügyét. A köré épített hamis körítés szerint az Európai Unió bizottsági balfékjei, ez a korrupcióba szügyig süllyedt alakulat, a magyar demokráciát félti. Ergo a saját ügyeiről való figyelemelterelés céljából Brüsszel közli, ki fogja tiltani a magyar felsőoktatásban tanulókat az Unió finanszírozta pályázati lehetőségekből. Alapból fölötlik a kérdés, hogy mi köze van a korlátlan hatalmat magának vindikálóknak az oktatással összefüggő ügyeinkhöz, amikor azok nemzeti hatáskörben maradtak az Unióba való belépésünket szabályozó kétoldalú szerződés szerint?
Nyilvánvalóan semmi. Hacsak nem Marki-Zay - mint nevezettek választottja - találta megint fején a szöget: hogy a magyar belpolitikába be kell avatkozni Brüsszelből, mivel az ellenzéknek az eddigi nyomásgyakorlás és a tengerentúlról küldött pénzek ellenére sem sikerült kormányra kerülnie.
 
Magyarán mert a mély utálatnak örvendő hazaárulóként viselkedőket, minden eddiginél nagyobb mértékben utasította el a magyar választópolgárok többsége a választások alkalmával és azóta is többször kifejezte, nem akarja őket kormányon látni, ideje, hogy minden eszközt bevessen Brüsszel az Orbán-kormány megbuktatásának céljából.
 
Ha ezt megteszik, akkor sürgősen változtassák meg a program nevét, mert így ez szimpla visszaélés Erasmus nevével. A németalföldi teológus, tudós nevét egy aljas, kisszerű politikai játszmában felhasználni herezis. Rotterdami Erasmus, „A keresztény harcos" és más jelentős mű szerzője, az Ágoston rendi szerzetes teljes életműve – a saját korában – az ehhez hasonló hamisságok ellen való tiltakozás jegyében fogant.
 
czyla