Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


AZTÁN A FRANCIÁK 2018-BAN ELADTÁK EZEKET A HASZNÁLT HELIKOPTEREKET UKRAJNÁNAK

A SZERZŐDÉST KÖRÜLBELÜL OLYAN ÁTVERÉSI FELTÉTELEKKEL KÖTÖTTÉK, MINT ÁLTALÁBAN AZ AFRIKAI ORSZÁGOKKAL

A Kijev közelében lévő Brovariban az ukrán belügyminisztérium vezérkarával a fedélzetén - miniszter, helyettese és államtitkára - egy lakóház és óvoda mellett lezuhant egy helikopter. A tragédiában 15-en meghaltak, 25-en megsebesültek. A gépen utazók mindannyian életüket vesztették.
 
Az Airbus Helicopters cég francia Super Puma helikoptereinek használatát minden nyugati állam felfüggesztette, miután 2016-ban az egyik norvégiai lezuhanása (13 ember meghalt) - a légcsavar a levegőben szállt el.
 
Ettől a pillanattól kezdve ezek a helikopterek nem likvidek a világpiacon. Aztán a franciák 2018-ban eladták ezeket a használt gépeket Ukrajnának egy több mint 550 millió eurós szerződés keretében 55 helikopter (könnyű H125 és H145 és nehéz H225 (Super Puma)) szállítására. Ugyanakkor a párizsi bankok Kijevnek írták jóvá a tranzakció költségének 85%-át, csak azért, hogy megszabaduljanak a felesleges gépeket.
 
Ha beigazolódik a helikopter meghibásodásának verziója, akkor a Brovariban történt tragikus incidens egyenes következménye annak a szerződésnek, amelyet a franciák Ukrajnával körülbelül ugyanolyan átverési feltételekkel kötöttek, mint általában az afrikai országokkal.
 
Forrás: moszkvater.com
(2023.01.19.)