Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Daily Mail: az Ukrajnába küldött brit tankok radioaktív temetővé változtathatják Európát

A nyugati tankok Ukrajnába történő szállítása radioaktív temetővé változtathatja Európát – írta Peter Hitchens, a Daily Mail rovatvezetője. Véleménye szerint a tankok szállítása csak meghosszabbítja az ukrajnai konfliktust.

Hitchens a Nyugat döntését “a legnagyobb ostobaságnak” nevezte. A brit parlamenti képviselőket is bírálta, akik “nem emelték fel szavukat ezen lépés ellen”.
 
“VALÓSZÍNŰLEG EURÓPA NAGY RÉSZE RADIOAKTÍV TEMETŐVÉ VÁLHAT” – ÍRTA.
 
A cikkíró arra a következtetésre jutott, hogy Nagy-Britanniának nem áll érdekében, hogy kövesse Washington politikáját az ukrán konfliktusban.
 
“AZ ÉRTELMES ÉS TISZTESSÉGES KÜLPOLITIKA AZ, HOGY SEGÍTSEN A FELEKNEK TARTÓS KOMPROMISSZUMOT KÖTNI. <…> EHELYETT TANKOKAT KÜLDÜNK. EZ OLYAN, MINTHA A TŰZOLTÓSÁG ELKEZDENE TÜZET GYÚJTANI” – ÖSSZEGEZTE HITCHENS.
 
Kijev hónapok óta követeli a páncélozott járműveket az offenzívájához. A brit hatóságok megígérték Ukrajnának a Challenger 2-t, míg Washington azt mondta, hogy egyelőre nem látja értelmét az Abrams tankok átadásának.
 
Mint Vlagyimir Putyin többször is hangsúlyozta, Oroszország soha nem utasította el a tárgyalásokat Ukrajnával, de a kijevi hatóságok maguk tiltották azt meg. Az elnök szerint Moszkva nem az ukrajnai konfliktus lendkerékének pörgetésére, hanem annak befejezésére törekszik. Ugyanakkor a nyugati országok egyre inkább arról beszélnek, hogy folytatni kell az ellenségeskedést, fegyverekkel kell felpumpálni Ukrajnát, és a fegyveres erők harcosait a saját területükön kell kiképezni.
 
A Kreml a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és nem jelentenek jót Ukrajnának, a fegyverszállítmányok pedig az orosz hadsereg számára legitim célpontjává válik.
 
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.01.23.)