Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A tanárok alig két százaléka vett részt a hétfői sztrájkon

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete január 23-ától meghirdetett országos sztrájkjának első napján az állami fenntartású köznevelési intézmények alkalmazottjainak 2,3 százaléka sztrájkolt jellemzően egy-négy óra időtartamban – ismertette a Klebelsberg Központ.

Kiemelték: mindez azt jelenti, hogy 1933 állami fenntartású köznevelési intézmény 107 857 munkavállalója nem csatlakozott a szakszervezetek felhívásához.
 
Továbbá kiderült, hogy a sztrájkkal érintett 245 köznevelési intézményben a tankerületek az elégséges szolgáltatás körébe tartozó szolgáltatásokat a gyermekek, a tanulók érdekében teljeskörűen biztosították.
 
A PDSZ hirdetménye szerint ezen a héten sztrájknapokat tartanak. Ezt ők gördülő sztrájknak nevezik, korábban pedig arról kommunikáltak, hogy ülősztrájkként fogják megtartani, ami azt jelenti, hogy habár az iskolába bemennek, nem fognak tanítani. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár egyébként január 26-ára, csütörtökre összehívta a sztrájkbizottságot, így elképzelhető, hogy lesz valamilyen előrelépés a kormány és a szakszervezetek közötti vitában.
 
Forrás: mti.hu, magyarnemzet.hu
(2023.01.24.)