Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Női asztalitenisz Ek - Bravúros győzelemmel elődöntőben a Budaörs

A házigazda SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata 3-0-ra legyőzte a spanyol Linarest az Európa-kupa negyeddöntőjének keddi visszavágóján, majd az úgynevezett aranymeccset is megnyerte 2-1-re, így bejutott a legjobb négy közé és már biztosan érmesként zár.

A találkozó előtt Somlyó Gergely, a Budaörsi SC elnöke felidézte, hogy a női asztalitenisz-csapat kereken húsz éve kezdte európai kupaszereplését, s azóta megszakítás nélkül minden idényben résztvevője valamelyik kontinentális sorozatnak, a keddi pedig a 200. nemzetközi kupamérkőzése. A jubileum alkalmából egy nagy tortát is az összecsapásnak otthont adó terembe toltak a Budaörsi Városi Sportcsarnokban.
 
A párharc első, szombati felvonásán elszenvedett 3-1-es vereség után a magyar bajnoknak legalább ugyanilyen arányban kellett győznie a továbbjutás kiharcolásához.
 
A csak magyar játékosokkal felálló hazaiaktól Póta Georgina kezdett, mégpedig villámgyőzelemmel Cristina Prieto ellen, majd a rutinos Fazekas Mária lépett az asztalhoz, amelynek a túloldalán az a román Roxana Istrate állt, aki az első meccsen 3-1-re legyőzte őt. Ezúttal ötszettes csatában sikerült a visszavágás, így két mérkőzés után 2-0 állt az eredményjelzőn. 
 
Dari Helga három napja minimális különbséggel, a döntő játszmában 6-5-re alulmaradva kapott ki a spanyolok másik román légiósától, Claudia Carageától, de most ő is revánsot vett, mégpedig kétszettes hátrányból fordítva. A rivális a döntő játszmában, 2-2-nél jelesre vizsgázott sportszerűségből, ugyanis nem kérte a neki megadott pontot, mert szerinte a labda nem érintette az asztalt, pár poénnal később pedig gratulálhatott ellenfelének.
 
A 3-0-s budaörsi győzelem azonban az új szabályok szerint még nem ért továbbjutást, egy három szettből álló aranymeccs következett, amelyben mindhárom szakaszban más-más játékos lépett asztalhoz, egy új beírás alapján, és a diadalhoz legalább két játszmát meg kellett nyerni.
 
Fazekas simán verte Prietót, majd következett Póta és Istrate 11 pontig tartó összecsapása, amelyben a kétszeres Európa-bajnok magyar 2-8-ról 8-8-ra egyenlített, de a vége 11-8 lett "oda". 
 
Így Dari és Caragea ismét farkasszemet nézett egymással, s megint a magyar nyert, ez pedig ezúttal már a továbbjutást jelentette a hazai csapatnak.
 
A két éve ezüstérmes Budaörs így továbblépett az elődöntőbe, amelyben a cseh Moravsky Krumlov lesz az ellenfele február közepén. A másik ágon a francia ALCL TT Grand-Quevilly és az olasz Quattro Mori Cagliari csap majd össze.
    Eredmény:
    negyeddöntő, visszavágó:
SH-ITB Budaörsi - Linares (spanyol) 3-0, aranymeccsel: 2-1
----------------------------------------------------------
Póta Georgina-Cristina Prieto 3-0 (3, 2, 2)
Fazekas Mária-Roxana Istrate 3-2 (13, 4, -11, -9, 6-0)
Dari Helga-Claudia Caragea 3-2 (-10, -11, 7, 7, 6-4)
Fazekas-Prieto 11-5
Póta-Istrate 8-11
Dari-Caragea 11-6
    Továbbjutott: a Budaörs, aranymeccsel
 
Forrás: mti.hu
Fotó: Az aranymeccsen Dari Helga kiváló játékkal döntöttel el a továbbjutást (Fotó: Árvai Károly)
(2023.02.01.)