Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Hat éremmel zárt a birkózó-válogatott Zágrábban

Hat éremmel zárta a magyar birkózó-válogatott a nemzetközi szövetség rangsorverseny-sorozatának első, zágrábi állomását.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a horvát fővárosban a csapat legjobbja a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Takács István volt, aki többek között hazai riválisát, a világbajnoki bronzérmes - ezúttal ötödik - Losonczi Dávidot is legyőzte a 87 kilósok között, a döntőben pedig az iráni Naszer Alizadehet felülmúlva aranyérmet nyert. Takács ezzel egyúttal visszavágott Losonczinak múlt heti vereségéért, és továbbra is küzd az Európa-bajnoki indulásért.
 
A kötöttfogásúak között a 82 kilóban világ- és Európa-bajnoki harmadik Lévai Tamás vasárnap a 97 kilogrammos súlycsoportban nyert ezüstérmet. A BHSE versenyzője négy győzelem után a fináléban alulmaradt a bolgárok Európa-bajnokával, Kiril Milovval szemben. Lévai korábbi súlycsoportjában, a 82 kilósok között Dömök Péter szerezte meg a bronzérmet, míg Kecskeméti Krisztián és Fritsch Róbert ötödik lett a zárónapon.
 
A szerdán rajtoló tornán két szabadfogású, és egy női érmet gyűjtöttek még a magyarok: a 61 kilós Halidov Gamzatgadzsi, a 125 kilogrammos Ligeti Dániel, és az 55 kilós Bognár Erika lett harmadik a Zagreb Openen.
 
Mellettük Kuramagomedov Murad (74 kg), Vida Csaba (79 kg) és az Európa-bajnok Muszukajev Iszmail (65 kg) is éremért lépett szőnyegre, végül egyaránt az ötödik helyen végeztek.
 
Forrás: mti.hu
(2023.02.06.)