Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A MIGRÁCIÓS NYOMÁS TOVÁBB NŐ, A HATÁROK VÉDELMÉN MÚLIK EURÓPA JÖVŐJE

 
EGYRE NAGYOBB AZ EURÓPÁRA NEHEZEDŐ MIGRÁCIÓS NYOMÁS, AZONNAL CSELEKEDNI KELL, BRÜSSZELNEK TÁMOGATNIA KELL A TAGÁLLAMOKAT A HATÁRVÉDELEMBEN – MONDTA EL ORBÁN VIKTOR KORMÁNYFŐ A PÉNTEKEN VÉGET ÉRT EU-CSÚCS UTÁN.


„Pénteken hajnalban három órakor ért véget az európai miniszterelnökök tanácsának ülése” – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök Facebook oldalára feltöltött videóját.
 
„Azért tartott ilyen sokáig, mert a migráció kérdését kellett megtárgyalnunk. A nyomás nő, lassan elviselhetetlenné válik immáron a nyugati országok számára is. Nem lehet tovább elodázni, szembe kell nézni a helyzettel és világosan ki kellett mondani, hogy Európa nagy veszélyben van. Sürgősen cselekedni kell, ebben a tagállamok egyet is értettek” – folytatta a miniszterelnök.
 
Orbán Viktor szerint a kérdés most már csak az, hogy a Bizottságban ülő Brüsszeli bürokraták is megértik-e, hogy azonnal cselekedni kell, „például a Magyarországgal szembeni jogi eljárásokat fel kell függeszteni, vagy vissza kell vonni”.
A kormányfő szerint támogatni kell a tagállamokat, köztük Magyarországot is, hogy kerítést építsenek és megerősítsék a határvédelmüket.
 
„Ezen múlik Európa jövője!” – zárta gondolatait február 10-én, az EU-csúcs után Orbán Viktor miniszterelnök.
 
 
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b), Kiriákosz Micotákisz görög (b2), Krisjanis Karins lett (j) és Eduard Heger szlovák kormányfő (háttal) az európai uniós tagországok állam- és kormányfői kétnapos találkozójának első napján Brüsszelben 2023. február 9-én. MTI/Fischer Zoltán
 
Forrás: hirado.hu
(2023.02.11.)