Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A MAGYARSÁG A HÁBORÚ ÁLDOZATA, EZÉRT TÖBB TISZTELETET A KÁRPÁTALJAI MAGYAROKNAK

MIKÖZBEN BRÜSSZELBEN MAGYARORSZÁGOT BÍRÁLJÁK, MI VAGYUNK AZ EGYETLENEK, AKIK SE NEM OROSZOK, SE NEM UKRÁNOK, MÉGIS TUCATJÁVAL VESZÍTJÜK EL AZ EMBEREKET – FOGALMAZOTT ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK A KOSSUTH RÁDIÓ JÓ REGGELT, MAGYARORSZÁG! CÍMŰ MŰSORÁNAK PÉNTEK REGGEL ADOTT INTERJÚJÁBAN.


Az ukrajnai háborút minden józan számítás szerint nem lehet megnyerni, ezért is van szükség mihamarabbi tűzszünetre - hangsúlyozta Orbán Viktor.
Hozzátette: ezt követően lehet elkezdeni a béketárgyalásokat, amelyek végén kiderül, hogy milyen béke születik.
 
Az éjszakai ENSZ-közgyűlésen elfogadtak egy szöveget a háború évfordulója alkalmából, az egy békepárti szöveg, a világ országainak többsége tehát azt mondja, amit a magyarok is akarnak: hogy béke kell - mutatott rá a kormányfő.
 
Mi magyarok ilyenek vagyunk. Kárpátalján nagy magyar közösség él, őket, vagy egy részüket besorozták, a férfiakat elviszik a frontra, akik ott meghalnak. Miközben Brüsszelben Magyarországot bírálják, mi vagyunk az egyetlenek, akik se nem oroszok, se nem ukránok, mégis tucatjával veszítjük el az embereket - fogalmazott. Ezért több tiszteletet a kárpátaljai magyaroknak! - mondta.
 
A NATO egy védelmi, és nem háborús szövetség, ezért nem ésszerű Ukrajna NATO tagsága.
 
A kormányfő a magyar álláspontról úgy fogalmazott: erkölcsileg és politikailag is helyes, ráadásul ésszerű. Mint mondta, létezik egy olyan reflex, hogy az emberek egy idő után elkezdenek valamelyik félnek szurkolni, szimpatizálni a háborúban.
 
Ha Svédország és Finnország azt várja Magyarországtól, hogy legyen tisztességes, és járuljon hozzá a NATO-tagságukhoz, akkor ezen országok is legyenek azok, és ne terjesszenek valótlanságot Magyarországról - mondta a miniszterelnök.
 
A kormányfő hangsúlyozta: a kormány a két ország tagságának támogatására kérte az Országgyűlést, azonban a kormánypárti frakciók egy része "nem túl lelkes". A többi közt azért, mert ezen államok nyilvánvaló hazugságokat terjesztenek a demokráciánkról, a nálunk lévő jogállamiságról - jelezte.
 
Orbán Viktor elmondta azt is, Törökország aggálya, hogy szerintük Svédországban olyan terrorista szervezetek működnek, amelyek Törökország ellen dolgoznak. Ők is a szövetségeseink, az ő hangjukat is meg kell hallanunk - fogalmazott Törökország fenntartásairól a miniszterelnök.
 
A szankciós politikára térve a miniszterelnök kifejtette: hazánk a kezdetektől világossá tette, hogy ez nem jó útvonal, amennyiben ugyanis Magyarország szankcionálja Oroszországot, az megöli a magyar gazdaságot. Mint mondta, Magyarország a szankciók miatt megugró energiaárak következtében 4000 milliárd forinttal több pénzt fizet energiára mint egy évvel korábban. Bár ezt a pénzt előteremtik, ki fogják gazdálkodni, de ennek jobb helye is lenne.
 
„Oktatás, egészségügy, innováció fejlesztések. Volna helye ennek a pénznek, de kiveszik a magyarok zsebéből. Ez egy rosszul kivitelezett szankcióspolitika, és ennek a következményét mi fogjuk elszenvedni”  – mutatott rá.
 
Amit mi előre láttunk – folytatta – arról feltételezhetjük, hogy más is látta. Vannak ugyanis olyanok, akik spekuláltak a szankciókra, és annak következményeire. Tudták, hogy ennek következtében energiát kell beszállítani Amerikából. Tudták, hogy felmegy az energiaár. Spekuláltak az emberek ellen, s ezen halálra keresték magukat  – jegyezte meg.
 
Orbán Viktor szerint nagy hit kell ahhoz, hogy elhiggyük nem volt összejátszás a spekulánsok és a döntéshozók között. Ami viszont a COVID idején a gyógyszerbeszerzések esetében történt, ez a feltételezés több mint jóindulatú a brüsszeli bürokratákkal szemben – mondta a miniszterelnök.
 
Orbán Viktor az interjúban is megerősítette, hogy 2023 végére egy számjegyűre csökkentik az inflációt Magyarországon. A kormány intézkedéseinek köszönhetően Lassulni fog az áremelkedés mértéke. Ennek a lassulásnak pedig az lesz az eredménye, hogy év végére egy számjegyű lesz az infláció – szögezte le.
 
Magyarországon a gyerek szent és sérthetetlen - jelentette ki a napokban kirobban pedofilüggyel kapcsolatban.
 
A kormányfő hangsúlyozta, Magyarországnak kell rendelkeznie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerével.
 
Elmondta: a belügyminisztertől a nap folyamán "nagyon világos választ" vár arra, "hol vannak azok az állami emberek, akiknek az a dolguk, hogy vigyázzanak a gyerekeinkre".
 
Azt is elvárom, hogy minden ilyen esetet tárjanak fel; ezek nagyon kínos, nagyon fájdalmas esetek, de ha a szőnyeg alá söpörjük őket, akkor a számuk nőni fog - mutatott rá Orbán Viktor.
 
Hozzátette, "csak akkor tudjuk megvédeni a gyerekeinket e genderideológiával szemben", ha bemutatjuk a felmerülő veszélyeket, "és itt az államnak kötelessége van".
 
Forrás:mti.hu, magyarnemzet.hu, hirado.hu
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. február 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
(2023.02.24.)