Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A MAGYAR FÓRUM FELTETTE KÉRDÉSEIT A KORMÁNYINFÓN

 
GULYÁS GERGELY MINISZTERELNÖKSÉGET VEZETŐ MINISZTER: A SZÉLSŐBALTÓL A MÚLTBAN IS SOKAT SZENVEDETT MAGYARORSZÁG. A BÜNTETŐELJÁRÁSBAN KELL FELDERÍTENI MINDEN RÉSZLETET, ÍGY AZ ANTIFÁSOK BUDAPESTI AKCIÓJÁNAK FINANSZÍROZÁSÁT IS.


Szerkesztőségünk kérdései a február 25-ei Kormányinfón:
 
1.Lesz-e bűnügyi következménye az amerikai pénzből való kampányolásnak?
 
2. Örvendetes, hogy Európai Tanácsban is egyre többen szorgalmazzák a külső határok megerősítését. Sajtóinformációk szerint a kerítésépítésre nem adnak pénzt Brüsszelből, de az eszközöket, például a hőkamerákat finanszírozzák. Ezzel elégedettek lennének?
 
3.Lehet-e már tudni, ki pénzelte az antifának nevezett söpredéknek az ideutaztatását és az itt tartózkodását?
 
4.Mennyire biztonságos ma terepszínű pólóban, terepszínű hátizsákkal közlekedni? Nem kell-e attól tartani, hogy az illetőt neonácinak nézik az antifások, és vascsövekkel megverik?
 
5. Többször elhangzott, hogy hazánk számára mennyire lényeges a Balkán EU- csatlakozása, főleg a migráció visszaszorítása miatt. Mi az oka annak, hogy míg Brüsszel Ukrajna uniós csatlakozását erőlteti, addig a Balkánét tudatosan hátráltatja, pedig az integráció létszükséglet lenne nem csak Magyarország, de Európa számára is?


 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai:

 
1.Folynak az eljárások. Tudomásom szerint az ügyben létezik bejelentett nemzetbiztonsági vizsgálat is, hiszen külföldről érkeztek pénzek a választás befolyásolásának szándékával. Az Állami Számvevőszék minden esetben törvényi kötelességeként vizsgálja a pártok kampány-költéseit. Amennyiben felvetődik a bűncselekmény gyanúja, akkor büntetőeljárásnak is kell indulnia.
 
2.Több mint 2 milliárd eurót költöttünk eddig határvédelemre, ennek jelentős részét a kerítés védelmére fordítottuk. Tehát nem csupán a kerítéslétesítésről van szó, hanem a kerítés védelméről is, ami élő erőt kíván. És ide tartoznak a telepített technikai eszközök. Csak 1%-át kaptuk meg eddig az említett 2 milliárd eurónak, ezért hatalmas előrelépés lenne, ha legalább az eszközöket finanszíroznák Brüsszelből.
 
3.Még nem tudjuk, hogy ki pénzelte az antifások ideutaztatását. Zajlik a nyomozás, reményeink szerint ezt is megtudjuk. A szélsőbaloldaltól a múltban is sokat szenvedett Magyarország. A büntetőeljárásban kell felderíteni minden részletet, így az akció finanszírozását is.
 
4.Remélem, hogy az antifások akciója egyedi eset volt. Magyarország a közbiztonság szempontjából Európában elöl áll, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ez így maradjon, vagy javuljon. Őszintén remélem, hogy senkinek semmilyen ruhában, terepszínűben sem kell félnie attól, hogy az utcán inzultus éri.
 
5.Úgy tűnik, az EU nincs abban az állapotban, hogy újabb tagállamokat vegyen fel. A balkáni államok sokat tettek a csatlakozásért. Hiába. Sajnos nem látok arra garanciát, hogy a következő években egyhangúlag támogatnák Nyugaton a balkáni országok csatlakozását. Hozzáteszem, hogy a közép-európai államok csatlakozásának sikere Nyugat-Európában távolról sem egyértelmű.
 
 
m.a.
 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. február 25-én. MTI/Kovács Tamás
(2023.02.25.)