Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Petárdát dobott egy bosnyák szurkoló a magyar szektorba, gyerekek közé a kosárlabda–vb-selejtezőn

Görögtűz-petárdát dobott egy bosnyák „szurkoló” a magyar szektorba vasárnap este a szombathelyi Savaria Arénában, ahol a magyar férfi kosárlabda-válogatott a világbajnokságra való kijutásért csapott össze Bosznia-Hercegovina válogatottjával. Az M4 Sport élő közvetítésében elhangzottak szerint az érintett szektorban gyerekek is voltak. A többi bosnyák szurkoló úriemberként viselkedett az eset sértettjével szemben.

„A bosnyák táborból valaki bedobott egy petárdát a nézők közé, a magyar szurkolók közé. Ez nem túl elegáns gesztus – föl is pattantak hirtelen, pont egy olyan szektorban, ahol rengeteg gyerek van. Azon túl, hogy erre semmi szükség, ez egy kifejezetten bunkó dolog volt” – számolt be a történtekről ifj. Knézy Jenő, az M4 sport kommentátora az élő közvetítésben.
 
Sérülésekről nem érkezett hír; információink szerint az egyik magyar szurkoló kabátja kapott lángra, de azt a többi szurkoló segítségével hamar eloltották.
 
Az M4 Sport közvetítésében a riporter arról is beszámolt, hogy az incidens miatt elrendelt technikai szünetben a bosnyák szurkolók „jelentős mennyiségű” pénzt gyűjtöttek össze, majd átnyújtották annak a magyar nőnek, akinek a kabátja rövid időre kigyulladt az incidens következtében.
 
Forrás: hirado.hu
(2023.02.26.)