Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Köszönjük, hogy éves adójuk 1%-át A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak ajánlották fel!
1%"/
A gyergyói ökölvívók magyar színekben szereztek érmeket

A magyar válogatott színeiben versenyezve a gyergyószentmiklósi székhelyű Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub bokszolói is szorítóba léptek az Aradon megrendezett Dracula Open nemzetközi viadalon. Egy ezüst, két bronzérem mellett és két 5. helyet is szereztek.

26 ország U16-os és U18-as válogatottjai szerepeltek a versenyen, például Azerbajdzsán, Üzbegisztán és más olyan csapatok, ahol az ökölvívás hasonlóan nemzeti sport, mint Székelyföldön a jégkorong. Egy ilyen erős mezőnyben is szépen bizonyítottak a gyergyói sportolók – mutatott rá Huszár Árpád, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub-Felcsút SK vezetőedzője.
 
A junior, a 15-16 évesek mezőnyében bokszolt Fazakas Katalin (50 kg), Benedek Péter Pál (50 kg), Buzás Róbert (57 kg), Majlát András (60 kg), míg sz fjúsági korosztályban azaz a 17-18 évesek versenyében Kozma Lívia (60 kg) szerepelt. Fazakas Katalin ezüstérmet nyert, Kozma Lívia és Majlát András bronzot szerzett, és Benedek Péter és Búzás Róbert is pontszerző lett, hiszen az 5. helyen végeztek.
 
Lehetett volna szebb is a kollekció
 
„Voltak érthetetlennek mondható bírói ítéletek, mint Kati döntőjében, vagy Búzás Robi esetében, aki nagyszerűen bokszolt a döntőben, erős ütéseket vitt be az ellenfelének, és a mérkőzés után győztesnek hirdették ki. Aztán ezt visszavonták, ellenfelének adták az aranyat. A negyeddöntőben Búzás Róbert ellenfelét meg is intették, majd egyenlő pontozás után mégis a román riválist hozták ki győztesnek” – mesélte el Huszár.
 
A magyar sportolók mellett még 26 ország válogatottjai voltak jelen Aradon, azaz Románia, Svédország, Franciaország, Olaszország, Örményország, Spanyolország, Ukrajna, Üzbegisztán, Georgia, Ausztria, Horvátország, Montenegró, Belgium, Bosznia, Csehország, Bulgária, Pakisztán, Szerbia, Lengyelország, Észtország, Azerbajdzsán, Lettország, Ciprus, Moldova, Görögország és Szlovákia.
 
 
Forrás: szekelyhon.ro
(2023.03.01.)