Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Fedett atlétikai Eb - Jó magyar kezdés, Vindics és Bartha-Kéri is elődöntős 800-on

Remekül kezdődött magyar szempontból csütörtökön az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság, melyen előbb Vindics Balázs férfi, majd Bartha-Kéri Bianka (fotón) női 800 méteren jutott tovább az előfutamból az elődöntőbe.

A férfiak négykörös távjának előfutamaival rajtolt el a törökországi kontinensviadal, és az első szám negyedik futamában mutatkozott be a 16 fős magyar csapat első tagja, a magyar bajnok Vindics Balázs.
 
A kiírás szerint 800-on az öt előfutamból az első két-két helyezett, illetve a két legjobb idővel rendelkező atléta jutott tovább.
 
Az UTE középtávfutója féltávnál még az utolsó helyen haladt, majd onnan tört előre. A hajrára ugyan kicsit elfáradt, de szorosan az első három mögött ért célba 1:47.82 perces idei legjobbjával. Egy futammal később kiderült, ezzel övé lett a második legjobb idő a nem helyen továbbjutók közül, így készülhet a szombati elődöntőre.
 
"Nagyon örülök a továbbjutásnak. Nekem ez a negyedik fedett Eb-m, és eddig mindegyiken az első fordulóban kiestem" - mondta az M4 Sportnak a 28 éves atléta, hozzátéve, hogy komolyan gondolkodott azon, elinduljon-e az Európa-bajnokságon, mert az országos bajnokságra időzítette a csúcsformát a télen, és nagyon fáradtnak érzi magát. - "Egy korábbi fedett pályás Eb-n éppen azért estem ki, mert az az angol srác, akivel most együtt futottam, egy másik futamban akkora tempót diktált, hogy a futama a leggyorsabb lett, és abból jutottak tovább idővel. Abban reménykedtem, hogy most is előre áll, és jó iramot diktál."
 
Vindics sikerét követően szinte rögtön Bartha-Kéri Bianka követezett, aki az első női 800-as futamban szerepelt, és ott a második legjobb idei eredménnyel rendelkezett, így lehetett bízni a továbbjutásában.
 
Az SVSE sportolója esélyeshez méltóan futotta le a távot, melynek felénél már az élen haladt, onnan pedig fokozatosan emelte a tempót, melyet az utolsó kanyarnál már csak két riválisa tudott tartani. A célegyenesben megelőzni csak egyikük tudta - ő is csak két századdal -, így összességében nagyon magabiztosan jutott be a szombati elődöntőbe, 2:03.26 perces eredménnyel.
 
"Bíztam benne, hogy meg tudom oldani ezt a futást úgy, hogy helyezéssel jussak tovább. Nagyon örülök, hogy ez sikerült" - mondta az M4-nek Bartha-Kéri. - "Holnap nem kell futni, szombaton lesz az elődöntő, ott próbálok majd nagyot futni, és remélem, az egyéni csúcsomnál is jobbat tudok majd elérni. Aztán meglátjuk, az mire lesz elég." 
 
Bartha-Kéri Bianka a női 800 méteres síkfutás előfutamában az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon az Ataköy Arénában 2023. március 2-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Forrás: MTI
(2023.03.03.)